Followers

Thursday, May 26, 2011

Pic time amek SPM dahulu kala.. LOL

Gambar muke bajet kat atas telah disnap menggunekan henpon 20 minit sebelum paper chem SPM start time aku form 5 dulu. Ape yang aku xpuas hati pasal paper chem adelah soalan pasal halia kuar. Kejadah ape.. Sepanjang aku berade kat sekolah time form 4 n form 5 xde pon cikgu bukak topik pasal halia. Aku sendiri xpernah amek tau pasal halia sebab aku xmakan halia. Ade satu soalan tu tanye pasal kebaikan halia, aku dengan perasaan bangga menjawab "mampu mengurangkanpenyakit kencing manis dan mengurangkan risiko penyakit ginjal". Sumpah aku takde idea langsung nak jawab ape tapi aku tetap bangge ngan jawapan aku.

Jadi kepade adik2 yang bakal amek SPM, study le rerajin.. Bukan stakat dalam buku je nak kene study, general knowledge pon kene tau gak.. Expect the unexpected..

12 comments:

HeziqaMushadadLee said...

haha..tanye blog halia mesti ade jwpn..haha bukan halia nak buang angin dlm badan ke?

Ahmad Haziq Azlan said...

halia sebenarnya meningkat imun badan.
huhuhu
betul ke

tahniah buat diriku...
weeeee~~~~
http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/05/kejayaanku-diiktiraf-uof-3x.html

Misz Ayu said...

haliaa utk membuang hangin dalam badan =)

Ashraf Jalil said...

haha! siyes xtau!

miss inna said...

haha! halia utk buang angin dlm bdan...hehe! tp at least ada jua idea awk en.asyraf wlaupun men hentam jer jwpn tu...

Ashraf Jalil said...

haha.. idea cm klaka je

Iman Natasha said...

wahh haha soalan pasal halia? terima kasih di atas nasihat tu ya! :)

Miss Rainbow said...

hehe best tol jwpan awk tu.. ^-^

Ashraf Jalil said...

iman: sesame..hahah!
Rainbow: mekaseh..=P

bersama kak Es said...

bajet hensem...
konfiden je jawapan ttg halia tu..
bio ke chem ?

E Ja said...

hoh? paper chem tny sal halia? pelik2...kalo paper bio yg tny tu logik gak la..haha

KOKO said...

perghhh soalan, susah giler...
daun kunyit dye x tnye?

Please take your time for this =)