Followers

Tuesday, May 3, 2011

Jackass Scene 2

Worait, so apekah yang terjadik lepas kejadian di pizaa hut (JackaLinks* Scene 1)? Sebelum itu saya ingin meminta maaf kepada para pembaca yg merasakan entry ini terlalu mengarut dan bodoh. Tetapi hakikatnye itulah sy n membe2 semase zaman sekolah..Zaman skolah je la..Skg x..

Lepas je kes togak soup+pepper+ketcup+serbuk pelbagai rase, kitorang discuss utk next scene. 5 minit berlalu dan berikut adelah detail di tempat kejadian:
Lokasi: Jusco Tebrau City, Level 3 area panggung wayang. Masa: Sekitar 5pm hari Sabtu. Keadaan sekeliling: sesak ngan orang ramai. hari utk family outing le katekan..

Untuk scene kali ni, aku bersame sorang lagi member volunteer nak jadik tukang record video. Kitorang duduk kat satu bangku yang terletak btol2 kat kawasan yg sesak berdekatan ngan panggung wayang dimana orang ramai lalu-lalang. Dalam keadaan standby dan pada jarak 50 kaki dari ktorang, Ax berjalan dengan selambe menuju ke arah kami.. Semasa melintasi kami, tiba-tiba:
AAAAAAAAAAAA!!!!!!! HUAAAAHAHAHRGGHH!! HIHIHIHIIIIII!!!!!!! AAAHAHAHAHAHAH!!!!!!!
Ax menjerit dengan kuat mcm orang kene histeria+pontianak mengilai selame 5 saat... Sound volume xyah ckp le, aku rase wave output die punye amplitude ade le dalam 500dB n frequency die between range 10-50 Hertz (aku hentam je fakta ni).

Time tu SEMUA orang yg lalu-lalang dalam radius 50+kaki dari kawasan tu tersentap, tersenyap, tergamam, terkujat, ternangis, terbang sume ade.. Ade sorang siap terlepas beg plastik kat tangan lagi sbb terkejut. Nasib baik xde makcik yg sakit jantung ke, kang xpepasal jadik kes polis lak. Aku xexpect pon Ax jerit sekuat tu.. Dah macam orang jatuh KLCC dr tingkat 70 dah aku dgr. N aku terdengar gak ade budak kecik nangis sbb tu..


Time tu perasaan aku mcm dlm pic kat atas ni

Dengan gaya selambe badak sekali lagi, Ax berjalan seperti biase menuju ke arah membe2 aku yg lain. Membe2 aku yg lain tu punye la xsanggup menanggung malu dan dicop sebagai "kawan org gile" beredar dr situ xnak dekat ngan Ax..

Skang ni bile pk2 balik rase menyesal la gak wat kecoh kat tempat awam cmtu.. hahah. Tp papepon, scene td ade mende yg mmg aku xleh lupe sampai skang..

Ni le mastermind kejadian2 mengarut yg ktorg rakam-----> Ax sengal .. add la beliau..Mekaseh :)

4 comments:

hanya.AKU.yang.tahu said...

blogwalking here =)

Ashraf said...

sile2..nak blogrunning, blogjogging pon boleh..heheh

AnisZahra said...

HAHA-okay part jerit tiba2 tu lawak okay. Kalau kena depan aku, mmg aku pandang sinis dah. HAHAHA

Ashraf said...

xyah pandang..lempang je..hahah

Please take your time for this =)