Followers

Friday, May 6, 2011

First Experience Petik Strawberry Fresh Dari Ladang

support me n nuffnang :D







Memetik strawberry sememangnye sesuatu yg "pinky" but fun. Musim petik strawberry ni biasenye bulan July setiap tahun. Time ni dah nak masuk fall season, so cuaca agak dingin2 n makin sejuk. Sebenarnye aku bukanlah suke sangat makan strawberry tapi dah ramai2 kawan ajak terase nak pergi petik lak. Ape yang bestnye pasal petik strawberry ni adelah kitorang sume berlumbe-lumbe nak petik strawberry yg paling merah, paling fresh dan paling besar. Dalam waktu yang same gak, masing sebok meratah strawberry yg ade kat dalam bakul time mate tgh tajam carik strawberry fresh. Nak petik strawberry ni memule aku ingat free, skali kene bayar daa.. 5cad untuk bakul kecik. Cekik darah gak.


Pic2 kat bawah ni semua aku tangkap n edit. Pic yg paling atas sekali tu aku cm rase mood die best tgk membe2 khusyuk petik strawberry time hujan renyai2 turun.





33 comments:

HaFizaH aYu said...

upload la ag pix strwberi...hahaha pdhal nk usha yg tkg petik tuhh!!

zaim mahfuz said...

terliur huhu

Ashraf said...

Hafizah: Ramai tuh tukang petik kat pic paling atas.hehe

zaim: suke strawberry ek?

Izzati Mustaza said...

seronoknya tengok strawberry tu. fresh gila!

Ashraf said...

:D hehe..

mylifewithoutwings said...

nice pic.....=) suka stoberiiiiii.....

Azdatul Azween said...

best sgt2 dpt petik strawberry yg fresh..pastu mkan..mmg sedap.. =)

Khairunnisha Ahmad Zailan 김현중 said...

pengalaman yg menarik..=)
sy suda follow kamoo..

lynda said...

nak join awak petik bole?huuuuuuuuuuu

Ashraf said...

mlww: tengkiuu =)

Azdatul: :D kembung perut makan.

Khairunnisa: Mekasehhh =D

Lynda: Nak join meh le dtg :D

Una said...

strawberriesss! my fav! huhuhu..lama dah tak makan... ;)

ishiko said...

omaigoshhh.... bestnye.. seriyes lawa gambar ^^
*nnty singgah bacca en3 baru ya..

ishiko said...

*eh.. maceh singgah dan follow ^^

FizaFizz said...

waaa..comelnyaaa u snap pic n edit semua..good idea n dood artwork lahh! suka tgk! :)

Ashraf said...

una: oo..suke strawberry eyh..hehe..makan2..:D

ishiko: orait..mekaseh gak =)

Ashraf said...

mekaseh Fiza! =)

nur dhiya' aida said...

kasik send sebakul straw-berry (:

Ashraf said...

nur: nk send? bg email cpt. nak send gune email..heheh

░♥si lampu neon♥░ said...

melampau terlampau ! cis..jeles

atyn einstein said...

wah! nice shots ;)

azalia hjsalleh said...

woahhhhhhh byknyaaaaa !
nak sikittttttttt
plzzzzzzzzz

Ashraf said...

Kak Aina: xmo le..hehee

Atyn: tengs! =)

Azalia: amek le sebakul, ktorg makan3 bijik sebab dah kenyang makan time petik..haha

aTy _faRed~ said...

menggoda selera.. merah yang mnawan..lame tak makan strawberry..:)

Ashraf said...

=D makan ngan chocolate best

rabiatulpaid said...

aww strawberry XD

Far8 budak baik said...

waaa..sumpah jeles...
nak petik gakk..
nk makan terus je..petik mkn
petik mkn..hahaha

k.h.a.l.i.l.a said...

ohhhh......!! best nye.... apesal strawberi tu mcm kene suntik botox? besau nye, geram ^^

Ashraf said...

Rabiatul :D

Far: Haha..boleh je nk petik tros makan..:D

Khalila: Mmg kene botox strawberry tu..haha

Adibah Ishak said...

wahhhhh sedap nye..iman tergugat tengok bakul penuh strawberry tuuu...haha! kasi sikit lah..haha

Farahin Ahmad said...

eeh !

cantiknye bakul..

hahahah

;)

Ashraf said...

hehe :D

noor zamira binti zainal abdin said...

waaa!!nk strawberryyyyy!!!^_^

Ashraf said...

meh2 amekk..:D

Please take your time for this =)