Followers

Monday, May 23, 2011

ENTRY PAGI BERSAME NASIK LEMAK DAN AIR COKE

Sarapan kali ni agak pelik tp belum lagi masuk dlm kategori luar tabii lagi. Seblom jari-jemari meneruskan penaipan, ingin dijelaskan sekali lagi bahawa SUNSHINE SMILE CONTEST dah pun bermule. Jadi kepade sape2 yang berminat nak join dan memenangi hadiah berupa polaroid instax mini 7s bernilai rm600, boleh korek hidung sekarang.. Ngahahaaa..

Entry kali ini aku just nak mengekspresskan rase terkejut aku atas harge seekor ayam yg aku beli kat pasar semalam. Seekor je rm21 oo makkaii.. Dulu time dok JB xde le mahal camtu. Aku time bayar tu aku ingat brader jual ayam tu wat lawak pagi yg ceria dengan niat ingin mengukir senyuman di hati pelanggan. Aku baru nak reply kat brader tu

"Bang ni mmg lawak r.. Apsal xmasuk raja lawak musim 5 dulu,..Klaka gile sy dengar ayam seko rm21..huangegahaha krohh2..zzz.."

Sangkaan aku terkentut sbb brader td xde niat pon wat lawak..

So, terpakse la beli ayam tu sbb aku nak makan ayam.. Nak makan ayam pon nak kene bayar, xleh ke bg free jek? Mase aku kecik2 dulu makan ayam free jek.. Sampai waktu lunch je tros kene suap ngan nasik dan ayam..xde pon kene bayar2 cm skg ni. Harge ayam skg mmg xnak mengingat tol..Import ayam dari Russia agaknye.. Tambang ayam2 utk travel dari Russia ke Malaysia dah brape ringgit ye dak?


13 comments:

Yaa said...

Kelakarnya lah ang ni hahaha

Ashraf Jalil said...

ang pon klaka gak! hahaha..

mizzapple said...

mak oi mahal gile ayam seko!

*cik syu* said...

hahaha ! hey cik abg nie .. kalo nak ayam free , jdlh kecik2 dl ... mak suap makan je .. mak kua duit .. skag dh bsar panjang ..sume kne beli sendiri .. :)

Ashraf Jalil said...

mizzapple: tu le pasaii..

cik syu: tu r..kalo dah besar panjang nak soh mak suap lg leh x?

*cik syu* said...

hahahah :) . bolee jer .. nanti mesti kua ayat .. " ngade2 lah na bersuap .. ! tol ta ??

Ashraf Jalil said...

tak lah..kene lesing tros ngan mak..haha

*cik syu* said...

hahahahahahahaha !

anismelon said...

maha nye..dolu dolu mase zaman kegemilangan sy pg pasar xde la pai gitu regenye..nie btl zaman dah pergi meninggalkan sy..weee

Ashraf Jalil said...

tu lah..zaman ni meninggalkan kitetanpe ckp bye2 pon.. hahah

FaiZaH Fyn said...

haha nak free bela je ayam sendiri..tapi betul laa beli kat kedai pun...seketul yang kecik still RM2...ingat ayah sy gabenor ke ape?

Imah Tyha said...

lawakk laa !~!! hahaha !~!! mhl nyee ayam tu !~!! huhu !~!!

Ashraf Jalil said...

Faizah: ayah awk Gabenor kan? Fuyyoo

Imah: tau xpe..cekik darah btol

Please take your time for this =)