Followers

Saturday, May 14, 2011

Baskin Robbins: between ice cream and happiness







click le sy :D






Entry kali ni akan membincangkan satu topic yang agak random je aku main pilih, iaitu Baskin Robbins..Hrmm2.. Rasenye sume orang tau kot yang Baskin Robbins ni adelah kedai aiskrim yg agak popular satu dunia.. Bile terfikir je pasal Baskin Robbins, aku akan teringat waktu aku kecik-kecik dulu. First time aku makan Baskin Robbins time darjah brape ntah aku xingat..Rasenye time darjah 1.. Flavor yang paling aku suke skali sudah semestinya chocolate…Kerane ia sangat sedap..

Baskin Robbins ni aku bole kate kedai yg jarang sangat2 aku pergi ..Yela, susah kot nak jumpe kedai tu..bukan sume tempat ade cam McDonalds ke,,, KFC ke..takpun kedai mamak.. Walaupon jarang gi Baskin Robbins, aku xpernah lupe rase aiskrim tu camne.. Lagi2 banana split..Fuhh.. Terliur lak aku time tengah menaip entry nih..

Pada aku la.., Baskin Robbins ni nilai die bukan setakat bermaksud aiskrim pada kata nama jek.. Tapi kalo aku nilai btol2 secare dalam, aku cam dapat rase yang Baskin Robbins ni is something that brings joy to me..Maybe ade la gak sesetengah orang yang rase ape yang aku rase tapi aku xtau la sejauh n sedalam mane..

Selepas aku fly ke Canada, aku dapat sewa satu umah kat sini yang sangat la dekat ngan Baskin Robbins kira2 3 minit berjalan..Aku agak happy la.. Tapi hakikatnye takde la aku gi melantak aiskrim kat Baskin Robbins hari-hari..Mau bankrupt aku kalo camtu..Tahun lepas n akhir tahun 2008 adelah tahun yang paling banyak aku gi Baskin Robbins..Aiskrim favourite aku ialah Chocolate mousse (Bukan tikus coklat tau). Tetiap kali aku datang aku akan makan aiskrim tuh..Harge die lebih kurang 3cad utk satu scoop..Aku xpenah abes tetiap kali beli sbb 1 scoop die banyak gile.

Aku makan aiskrim actually ikut mood gak.. Xkire la time fall ke, time winter yg sejuk gampang ke, kalo aku ade mood nak makan aiskrim, aku akan makan…Kekadang aku gi sorang2, kadang2 gi ngan membe..

Ade satu time dulu, mase aku gi Baskin Robbins sorang2 makan ice-cream, aku cam dapat rase satu feeling yang bahagia n tenang kat dalam hati (emo lak).. Sambil tengok pemandangan kat luar kedai, langit cerah n snow turun.. Pastu ade satu family masuk Baskin Robbins gak …Cashier lak peramah n murah senyuman..Meriah je tgk budak2 kecik excited nak pilih aiskrim n parents diorang layan je karenah diorang..

Kadang-kadang dalam hidup ni, mende yang simple lagi banyak bawak kegembiraan dari mende2 yang bersifat global atau wide scale..And somehow, mende2 kecik yang camni la kalo dikumpul banyak2 akan contribute to sesuatu yang bagi kesan yg besar kat diri kite ngan orang lain kat dunia ni.. =)

13 comments:

Sunshine said...

agreed.walaupon bkn penggemar ice cream bt somehow it soothes me a lot..lill things dat counts sebenarnye :)

░♥si lampu neon♥░ said...

sebenarnya aku tak pernah nak try baskin robin sebab aku rasa mahal..entah rasa kalau makan paddle pop lagi best kot..ke tak macam gitu ek? ada beza ke rasa dia dengan eskem len? huhuhu..nice..makan putu mayam time ujan2 pun sedap weh..cube ko try..

myna said...

best nye... baca ur enrty sambil imagine ice cream nye. oohh sangat nikmat ! ^_^

[sutera kasih] said...

saya tak pernah makan ais krim ni :)

JADI KENAPALAH SAYA PENGGUNA BLOGSPOT YG FREE DOMAIN?
FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
JOM JOIN PERADUAN GORES & MENANG BLOG MISA SAKURA
SAYA TAK SUKA PANGGILAN HANGIT!

Encik Amman said...

nice. like. macam ade slow motion bila part last tu. aku suka perasaan tu.

misz aisya said...

Kebahagian perlu dicari sebab ia tak datang sendiri..

Bila dah lama tak makan ais krim, sesekali tu rasa nikmat and comel sangat..huhu

Ashraf Jalil said...

sunshine : btol2.. me suke eskrem pon bile mood sampai..hehe

akak lampu neon: fuhh..last time makan putu mayam time kecik2..sbb org slalu jual naik motor depan umah..skg cm ssh tol nk jumpe.. legend gak tuh

myna: fuhh..kuar air liur..hehe

sk:best2..try la skali =)

Encik mman: haha.. tu bg conclusion sket..wlopon lari topik sket :P

aisya: btol btol =D

eja said...

wahh...sgt agree!!

http://ejarotikeju.blogspot.com/

Ashraf Jalil said...

:D

Naddia said...

dap sgt kn...tp mkn sekali je ritu pahtu tak beli2 lg sbb br taw harge bile da order. nseb bek duet cukup. haha

Ashraf Jalil said...

haha.. kire ok le tu..

y u y u Z u l a i k h a said...

ashhhhh <3 belanja lagi baskin robbins.... ^^

Ashraf Jalil said...

syafiq dtg nnti moh makan tokiyaki..hehe

Please take your time for this =)