Followers

Sunday, May 22, 2011

NOTE: CONTEST SUNSHINE SMILE BERMULA

Actually aku rase aku publish entry contest ni pada waktu yang agak tak sesuai, Ahad tgh hari. Sebabnye, aku rase time ni maybe ramai rakan2 tengah keluar ngan family jalan2 tgk ikan berenang-renang kat Aquaria tak pun tgh panjat bukit Broga (aku xpernah pergi lagi sini.. best tak?)

Untuk yang masih belum tau lagi, Contest Sunshine Smile ni hanyalah contest kecil dimana anda hanya perlu submit gambar anda yang tgh senyum je. Sesiapa dengan senyuman yang paling ceria akan berpeluang untuk memenangi sebuah camera polaroid yang aku beli sebelum balik ke sini dulu. Memandangkan ni baru 1st time buat contest, jadi maaflah kalau ade tersilap pape (cthnye tarikh contest start aku salah letak: bermule 22 Jun.. Gilo pe lg sebulan bru nak start, arini dah post..Rakus gile)

Aku rase ramai yg tertanye cmne pemenang dipilih? Sebenarnye aku xnak ade bias ape2 dalam contest ni. Dengan itu, pemenang akan dipilih berdasarkan review kat facebook nanti (bilangan like dan komen orang ramai) serta compliancy peserta terhadap syarat2 yang ditetapkan, yg mana akan disemak semule.BUKAN itu sahaja, beberape orang juri juge akan menapis gambar2 peserta. Jadi, anda tak perlu risau dengan cara pengadilan sebab bukan saye sahaje yg pegang kuasa untuk menentukan sape pemenang dan TAK SEMESTINYA gambar yg banyak like akan menang. Like tersebut hanyalah untuk review semate-mate dan bukanlah penentu kemenangan.

Jadi kepada sesape yg berminat nak masuk contest ni boleh le click SINI

Kalau sambutan contest ni agak bagus, aku terfikir untuk adekan contest dengan hadiah camera digital pulak next time..Smalam baru usha cam digital rsenye dah boleh decide yg mane nak dijadikan hadiah ..=D

19 comments:

[sutera kasih] said...

contest yg menarik..tq sbb jemput yeaa :) sori, tak dpt nk join sbb cara pemilihan tu kena review d FB plak kan..segan plak hehe takpa, sy tolong promote2 contest awk je k :)

shigellazoster said...

alamak melalui like ke.. haha confirm tk de nak like cik senah.. huhu..

Ashraf Jalil said...

sutera kasih : sori.. fb tu perlu untuk bagi contest ni adil..

shigllazoster: contest bukan melalui like 100% =)

Anonymous said...

Yey! Nasib baik bukan melalui like 100%. ye ah, nak dibandingkan ngan sume yang popular tu susah ah nak dapat like yang banyak.

Dan bagi saya jugak, kalau cara undian mengikut like 100% tidak adil. Tu pandangan saya aje. :)

shahniefa said...

sy sgt berminat nk join! :) by d way, tarikh tutup bile ea..

Pyka Rahmat said...

kalau like lah cara dipilih utk menang memang tak aku menang. dorang rasuah kot suruh like. pesen apa mcmtu muka kebal gila.

Ashraf Jalil said...

gahaha..jangan risauu..ini contest tadak bias punyaa.. mmg tahap kuih lapis 10 layer punye.. tapis gambar kaw2

Naddia said...

nk adiah umah semi d leh?

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

huhu....mmg xde yang like le...

HaFizaH aYu said...

malu la plak kne vote2 sumer nih...tapi sya tlg promote kat blogger2 lain k

cik cemOXx said...

cik cemoxx terima je...

yg pnting best...

are_mar said...

sudah join.. :)

http://kamarudzaman.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

alisya said...

ada masalah sikit la..
xdapat cari button follow kat blog nie dgn kawan anda..
xtau la samada internet nie yang lembab....Huhh...

Farahin Ahmad said...

aduhai nak kne ltk kt fb pulok ke..

segan kot.

Ezzah samsudin said...

Laaa.. Baru baca .. Kena letak kat fb ekk ??? ... hahahhaa.. Malu laa plak.. Nak kne like2 lak.. Cm undi2 pulak.. Nie yg rasa diri artis nih... Kihkihkih ... Tapi serius laa... Malu....

Ezzah samsudin said...

ooo cmtuhh yerw.. Ok2... Bereh.. ^_^

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

ada like pulak..ahahaha! pape la...ok je mana2 pOn,,lau x like pon ok je..depend on you la admin..ehehe..this is ur contest .... u yg organize.ahaahah! Wokey~ ! ...

eva said...

aik.. main like? haha kompom tak dpt punya.. hehe.. perlu letak gamba kat fb ker?

shazzy :) said...

awak! nak join! :D

http://senozea.blogspot.com/2011/06/sunshine-smile-contest.html

Please take your time for this =)