Followers

Tuesday, May 3, 2011

Hari ni 3 May.. So tinggal 8 hari lagi untuk..

aku memblahkan diri dari sini pulang ke tanah air tercinta dengan hasrat hati utk terjah McD lepas sampai je airport n habiskan 5 bijik MegaMac dalam mase 3minit.

Tema aku utk cuti summer kali ni ialah "MELANTAK".. Mane bole tahan, dah 2 tahun aku xmerase burger daging/ayam McD, n Ramly. Ditambah pula dengan kerinduan terhadap makanan2 lain seperti satay, pulut panggang, sup ekor,..aku ibarat mat gian yang sedang menggigil-gigil didalam pusat serenti akibat ketiadaan stok dadah., musnahlah~ musnah impiannn~ utk meggapai bintangg~ (berhenti disitu). Cume bezanya dalam kes aku. aku gian makanan tempatan le..

So, amende je makanan yg aku makan sepanjang berade kat Ottawa ni? Jeng-jeng..
Dont underestimate me n my prenz.. Kat sini biasenye aku akan masak pelbagai aneka juadah setiap hari. Antaranye termasuklah sup ayam/daging/kambing, masak paprik, kari, masak lemak, masak kicap, masak merah, mee kari, masak tiram, seafood, tomyam.. dan waktu event2 tertentu yg dianjurkan oleh embassy msd etc, aku berpeluang makan segale jenis makanan seperti pulut panggang, lemang, ketupat dan juge ayam goreng (yg sememangnye tipikal tp saje aku listkan).

Walaupon aku bakal menjalani cuti tanpe motif selame 4 bulan, tapi kekadang risau gak sbb next 2 sem bakal menjadi sem2 terakhir dan terpakse deal ngan final project yg merupekan component course yg paling aku risau.. Ye le, mane la tau prof2 expect tinggi gile pasal result research, mampuih le den..

Cuti 4 bulan ni aku akan spend banyak mase kat:
MAKAN, BLOG, FOX,NBC SERIES etc..

p/s: korang try layan cite"chuck" .. lawak gile kot..

8 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ashhh! jangan lupa ole ole untuk yuyu ye ^^

Ashraf said...

buleh2.. heheh. wat le lg random give away :D

sutera said...

byk2 mknn..mekdi jgk drindu hehe

Ashraf said...

mcD best! heheh

sarah.azman said...

Come on.. U can do better than this la..

Ashraf said...

better butter? heheh

aliarosli said...

huhuuhuhhu, dah nak balik dah?

lamenye 2 tahun, hehhehe, 2minggu pun dah merengek soh datang

ek? dah balik, meh le ole-ole

Ashraf said...

xsabor nk balik =D

Please take your time for this =)