Followers

Sunday, May 29, 2011

Game yang syirik sungguh..

Siang tadi aku dok memerhatikan adik aku men game Dante's Inferno kat Xbox tige nam kosong die tuh. Cite die pasal sorang mamat bername Dante ni telah dibunuh dan masuk kedalam neraka. Sebelum die kene bunuh, Dante ni sempat bunuh malaikat maut (grim reaper) dan amek senjata grim reaper (scythe) tersebut.



senjata grim reaper. tp ni xstylo cm Dante punye.

Mmg tinggi gak fantasi org yg reka plot cite game tu.. Unik.. Sbb tu kutipan tinggi.. Kemain ngarot lg manusia boleh bunuh2 malaikat maut sesuke hati nenek die je... Pastu nak dipendekkan cite, raja syaitonn bername Lucifer syok kat bini si Dante ni dan nak rampas die dari Dante. Pergghhh... Ni lagi satu..Kejadah ape le pulak game ni nak men jiwang2 ngan unsur kesetanan nih... Mmg panas la Dante sebab bini die nak dirampas oleh setan. Bini die pulak cam rela je nak ikot setan tuh. Mungkin bini die suke shopping kat I SETAN kot.. Kalo die stay ngan Lucifer, konpem dapat diskaun 100% ...

Dante ni terrer bergasak. Kuase die stylo milo. Siap boleh pilih lagi nak gune kuase setan atau kuase salib dan bole upgrade kuase2 tu bile die bunuh roh atau membebaskan roh yg terperangkap kat neraka tuh. Mmg karut tahap Touch N Go to Hell la..Dalam game tu last2 Dante berjaye mengalahkan Lucifer tapi Lucifer dapat lari ,,dan game tersebut bersambung untuk keluaran akan datang.. Hampeh tol Microsoft. Nak kaut untung suke beno gune cara yg camtuh. Letak harge game mahal2, pastu suke wat game bersambung-sambung.

14 comments:

FaiZaH Fyn said...

adik yg main ke abg yg main??Dia punya explanation wahaha...

**bkn syirik je boleh bg budak2 terikut nak buat mcm dlm game...

Ashraf Jalil said...

haha.. adik dah besar n matang untuk berfikir mane btol mane salah. main suke2 je..

Doktor Cinta said...

adik ke yang men?? kenpa abg dia nyer explain fuh..mantap

Ashraf Jalil said...

abangnye pemerhati yg mantap.. hahaha

우미 칼솜 said...

Fuhhh explanation, haha.

Ishhh scary pulak nak main game
-______-

mia.azlin said...

ehh my adek pon maen game kejadah ni jugakk ! HAHA. :D

Ashraf Jalil said...

Tulisan korea: haha.. ngeri kot..dan sadiss..

mia: ..ape la adik2 kite nih kann...hahaha

Nur Intan Syafinaz said...

Ni bukan mcm game da..da jd macam movie plak..ade story2..hahaha..pelik2 je dorg ni..

Ashraf Jalil said...

game2 ni storyline die yg best..hahaha

Misz Ayu said...

haha

SofieyAzwa said...

Bukan main lg storyline game nie.. Mesti abg terjebak sama pas adik main kan kan kan?

Ashraf Jalil said...

rse nak main tp malas..:P hahah

bantalbucuk said...

banyak lagi game sebenarnya yang macam ni..aritu baru post note pasal video game yang jenis2 macam ni..huhu

emeera asnary said...

cer usha cnyh

http://www.penulissenja.com/2011/05/games-yang-menghina-agama-islam-wajib.html

agy mcm mcm..

*credit to : penulis senja ;)

Please take your time for this =)