Followers

Monday, May 9, 2011

Asyik kene buang keje je!!

PEKERJAAN SAYA SUATU KETIKA DAHULU






hehe
support me n nuffnang!=)

1. Bibik sepenuh mase

Time ni adik2 kecik lagi..Mak ayah keje.. Bibik lame dah kene hantar balik Indon. Jadik gue yg harus jadi bibiknyaaa..Ngerti nggak? Tiap hari gue harus ngemasin rumah kayak(seperti) tukang sapu di kantor2 besar gitu.. Mujur gue dibayar beberapa ringgit sehari (duit poket) walaupun gaji gue gak sebesar kalo gue jadi supir (driver).. Jadi hati gue terus jadi tenanggg gituu liat duit masuk.. Makannya, kalian kerja harus ikhlas jangan jadi seperti gue..

2. Arms dealer (dengan bahasa cutenye, agen jual mercun..wahah)

Form 1 punye cite. Mmg time ni aku rase seperti seorang penjenayah ade gak. Ye la mane taknye, jual mercun sesuke hati. Aku selalu gi kat satu kedai ni, die yg supply mercun2 ni pd aku n aku tlg jual. Pastu end of the day, aku dapat komisyen sket. Macam2 jenis mercun aku jual termasuklah mercun bola, mercun botol, mercun padi, mercun mancis, meriam dan juga mercu tanda Malaysia. Skang dah serik dah tgk banyak berite orang putus jari la, putus telinge la putus hidung la sbb main mercun.. Org putus haid sebab main mercun je aku xpernah dgr lagi.


3. Technician computer


Lepas aku abes PMR, aku dipakse keje tanpa gaji oleh bapakku. Die ckp daripada dok lepak kat umah tgk TV baring sambil makan cm ular sawa, baik aku gi carik pengalaman.. Adess.. Aku, sebagai anak yg taat berkata "perintah dijunjung Tuanku". Lalu aku pon keje le kat sebuah pusat repair computer bername ICT Intelux. Mcm2 aku blaja kat situ tp skang satu HABUK pon aku xigt ape yg aku blaja kat situ. Keh2. Dah bertahun2 aku tinggalkan tempat tu kann..mmg le lupe. Kalau ade ubat untuk kembalikan memori aku dah makan dah..


4. Team leader drink shop


Korang mesti pernah gi foodcourt2 kat shopping2 complex kan? Aku keje kat tempat2 camtu la. Spesifik: kat kedai air atau name glemer yg ktorg panggil, Island. Name tu diberi sbb kedai ni terletak ditengah-tengah foddcourt kat Giant tmpt aku keje tu. Aku keje kat sini selame 4 bulan n aku hampir dijadikan supervisor oleh manager aku tetapi MALANGNYE die tarik balik decision sbb aku nak sambung study n xkeje permanent kat situ. Keje kat situ mmg mencabar gile lagi2 time weekend. ORANG RAMAI GILE NAK MATI!! (maksud aku ramai orang nak minum).
Aku kadang2 4-5 jam wat air xstop..pastu handle bahagian cashier. Bukan takat tu je! Aku kene gi tukar 10 tong gas setinggi dada aku yg terletak jauh nun belakang shopping complex! Aku kene angkat tong2 air tetiap hari! Aku kene angkat ais berguni-guni! Disebabkan aku pekerja yg pantas (ceewahh), aku dilantik menjadi team leader (sbb die bersalah aku xjadik supervisor).

Tapi antara mende suwey yg berlaku kat situ ialah, ade seorang mamat gay bekerja sekali kat situ. Die dah le pemalas, gay lak tuh. Membe aku byk kali jadik mangsa rabaan die. Nasib baik aku bukan taste die..Eughh..Muntah gak aku atas laptop ni. Membe aku die berenti keje sbb tu. Btw, mamat tu umo 30+ n die pernah nak ngorat AX aka Syafiq bajet Baginda. Time tu Syafiq xtau die tgh kene ngorat sbb igtkan mamat tu straight. Sedapp je diorg chatting2 mesra. Aku dah gelak guling2 dah time tu...WAAHAHAHAHAHAHAH!!!


P/s: Idea entry ni adelah notion Cik Fyna

13 comments:

Farahin Ahmad said...

HAHA.gay uh..

adoyai siap bermesraan tanpa

disedari dirinye dingorati.

HAHAHAHAHAHHAHAHHA

cik aja said...

ahaha. oke la tuh. cari pengalaman. haha!

Ashraf Jalil said...

farahin: Hari malang die tuh..haha

Cik Aja: btol2..hehe

AL AZRUL said...

tq sbb jdi reader blog aku yepp...
aku dh follow blog ni, nice blog..

Ashraf Jalil said...

tengkiu bro.. rerajin le komen blog ni. kalo ko ade entry baru gtau je kat komen. sbb dashboard ade prob sket, list blog menjadik halimunan.

fyna said...

ada lak putus haid..hahaha jht..
mula2 baca mcm blog org indo dah =.= xphm hehe nice job you have even sikit je..tp byk pengalaman kan? gay tu mesti jambu..auw! haha

misz molecule said...

at least dah banyak pngalaman kamu ada..hehehe

Ashraf Jalil said...

fyna: haha..gay tu xjambu langsung! die adelah seorang yg cm doraemon, mempunyai janggut dan pemalas serta suka act cm diva.

misz: hehe..betol2..:D

FaiZaH Fyn said...

mak aii..jual mercun..jual kat sekolah ke ape ni??bunga api tak de ke??mercun pop ke hehe:P

dilly-dally said...

satu lagi kerja kau lupa, ash. kerja sebagai tong sampah bergerak kat rumah...semua food ko abeskan!!! isk...

weh, cepat balik Malaysia...tak sabau nak berfoya-foya dgn kau! hahahah!

Ashraf Jalil said...

long: hahah.. tu mmg keje tetap, xpenah kene pecat lg...bole2.. nk makan wendys!

AARRGH ! ITS ME ! said...

GAY TU MEMANG BABI! NGORAT AKU DAMN

http://aarrghitsme.blogspot.com/

azalia hjsalleh said...

lepas nie kalau x de keje, leh apply jd bibik i okay. haha

Please take your time for this =)