Followers

Saturday, May 14, 2011

My Top 5 Schocolade~~










click me* =D


1. Kinder Bueno

Rasenye sume orang kenal choc ni. Biskut bersalut choclate susu dan berintikan kacang hazelnut dan butter yang sangat berlemak. Biasenye setiap bulan aku akan bli 20 bungkus Kinder Bueno dari kedai Dolarrama (cm kedai rm2 kat Msia) untuk stok semasa tengok movie depan laptop. Indahnye dunia...

2.Lindt









Choc ni selalu aku akan beli sebulan 2 papan je sbb cam mahal berbanding Kinder Bueno. Dalam 7cad satu papan. Aku xtau nak describe rase choc ni camne tp yg pentingnye choc ni mmg "heavenly" delicious lagi2 yg ade almond. Pernah sekali ade satu season tu aku sangap choc ni, aku bli sampai 6-7 kali sebulan time tgh ekonomi sesak. So aku ended up makan nasik putih ngan sardin n telur tetiap hari.. Aku mmg tempted gegile kalo nampak choc ni kat kedai.. On the spot aku akan dok bersila yoga nak bagi kurangkan nafsu membeli serta trigger kawalan minda yg mantap.

3.Oh Henry




Choc ni standard cm choc kenyal2 berkacang ala2 snickers. Choc ni pade aku still dalam kategori choc tipikal cume kadang2 tu rase cm resah-gelisah kalo xde choc ni.. Cm rinduuu jek.. *Bunyik agak creepy tp percayelah ni bukannye freaky sick sexual type punye rindu. Kejadah..

4. Hersheys Kisses






Sexy kan name choc ni? Chocolate ni best dimakan time lepak2 kat kerusi malas depan rumah petang2 sambil minum teh.. Pastu ade pulak lagu yg relaxing kat belakang.. Aduii bestnye... Tenang je hati rase..

5. Ferrero Rocher








Aku xleh nak describe choc ni dengan kate2. Pernah tgk tak iklan choc ni yang ade org kawen makan choc tu? Basically, cmtu le muke aku bile makan choc ni. Membe2 pandang pelik time aku makan choc ni tapi dah mmg tahap kenikmatan die terserlah di raut wajah dan hanye mampu ditunjukkan dgn muke je, nak wat cmne ye dak? Ni pon salah satu choc yg bole wat org ketagih.. Xdapat choc ni boleh gigil2 woo..(exaggerate je lbeh..heheh) p/s: choc ni cm baru dpt tau xsahih lagi ke"halal"annye..so, jom tanye JAKIM

22 comments:

nurul afika said...

eheh choc kisses pun ada ^__^

Ashraf Jalil said...

a ah...best2=D

Farahin Ahmad said...

eh cerite je?

tak de bawak utk ktorg keh?

T_T ngeee

Ashraf Jalil said...

kilang choc terbakar..choc dah xjual..:p wahahah *alasan

cik diba said...

nak coklat !!!!!!!!!!!

rabiatulpaid said...

kinder bueno stiap bulan beli 20,fuhhh tak nak mahal lah pulak harge die an XD

Ashraf Jalil said...

diba: amek la...:P

rabiatul: haha..murah je..1 bungkus 1 dollar.. kedai tu jual murah

azalia hjsalleh said...

kita layan cadbury

Ashraf Jalil said...

azalia: cadburry best gak! =D

myravea said...

boleh geng ni gile coklat!hehee

mr E oSk gurL said...

thanx 4 following me....i'm juz love the kisses....damn much....^_^

Ashraf Jalil said...

chcoc tu best kann?:D

Ashraf Jalil said...

chcoc tu best kann?:D

Diedie Yana said...

sama laaa dd pon suka chocolate.... tablerone pon best.....

Ashraf Jalil said...

yana: yg tu bestgak..tp yg bijik2 kaler putih kat dlm choc tu slalu tersekat celaqh gigi..haha

FaiZaH Fyn said...

hersheys sangat sedap...dah laa comel hehe..sehari sebungkus pun xpe..

Ashraf Jalil said...

sebungkus kecik ke atau sebungkus satu paket tu? hahaha

Naddia said...

alaa..sume nk yg mahal2 je..gwe cume mampu mkn coki2 smbil wat asaimen

Ashraf Jalil said...

coki2 best woo.. lemak berkrim dan bole ketagihan

nadiaz namikaze said...

yg #4 tu sgt besh! hee..kite follow sini..=)

blackroses said...

ferrero rocher ni tak ada sijil halal dan tanda halal..so masih diragui ..masuk kategori shubahah

Ashraf Jalil said...

oo..dah lame gak xmakan. akan stop makan pasni..thanks utk info..

Please take your time for this =)