Followers

Tuesday, May 3, 2011

Masterpiece from SEA Night (Montreal 2010)

Last year aku jalan2 ke Montreal sebab ade South East Asian Night. Aku bersame membe2 lain yg merangkap photographer2 xbertauliah Ottawa datang dengan niat utama, nak amek pic atas stage.
Act, setiap wakil uni Canada yg dtg memasing wat show atas stage. Kitorang dr Ottawa je yg pemalas sket bab2 persembahan ni.. Nak kate malas sgt xde la. In fact ktorang dtg wat bisnes jual satay woo..Jgn memain,.. 2 malam xtdo wat satay. Abes semua terjual malam SEA night tuh. With that fact, ktorang dapat masuk dewan tanpa kene bayar tiket coz para penjual mmg dapat masuk free..

Malam tu mmg dekat seribu pics gak la aku snap. ktorang men serbu je backstage. Sesuke hati jek..Tp nseb baik xkantoi. Xpe2..4 the sake of da pics.. Bole check kat fb aku antar2 pic yg aku rase ok. Btw, flickr aku kene suspend sbb x renew accout T___T. So hanye 200 pics je bole view.

Aku ni act jenis yg minat photographic tp masalahnye xde/xramai org yg bole ajar aku cara edit yg extreme. Berikut adelah salah satu yg aku berjaya wat setelah usha2 website tutorial..


beliau adelah student dr University of New Brunswick dengan tarian payungnye (aku xtau le ape name tarian tu..men hentam jek..bab2 culture ni fail sket) *click pic utk view yg lbeh besar

p/s: nantikan post berkaitan pics yg lain dari sy. mekaseh

15 comments:

zOeY zAu YaH said...

aik? kt jepun ka? saya dh follow semula.tq mai blog saya tu.

Ashraf said...

kat canada D cm kat jpon ek..hehe..mekaseh.. tgu sat no..nak mai blog hangpa

cik EPAL said...

wow nice photo bro :)

Ashraf said...

mekaseyy sis epal! =)

Fhanan92.blogspot.com said...

pic smart!
i like :)

miss3808 said...

cantik pic.. ^^

Ashraf said...

thanks =)

aiman said...

ashraf..i follower u yang pertama ratusan donk :')

Ashraf said...

waaahhh! Congrats..!!=D

Puteri Ummi Atilia said...

wahh ~~ pandai nye edit pic.. cantek.. :)

Ashraf said...

mekaseh! =)

Zyamrianah said...

i love all pictures you've taken.nice :)

Ashraf said...

tengkiu! :D

Joel Leslie said...

nak komen juga since cik epal ada komen :p xda maksud. EHEHEHE ! serious, pic in santekkk ! :)

Muaz Faris said...

terbaik la gambar tu, kalo hantar pertandingan..boleh menang agaknye tak?

Please take your time for this =)