Followers

Thursday, May 26, 2011

Aku mmg seorang yg bole dikatekan pemalas...

ce try click sini.. nk gak aku tgk ape jadik..heheh







Sejak zaman persekolahan lagi aku xminat sgt nak wat mende2 yg aku xsuke terutamenye yg berkaitan ngan akademik... Sepanjang hidup aku, aku tak pernah bersekolah kat sekolah berasrama penuh. Sekolah aku semuanye dalam taman dan tak pernah ade yg lebih jauh dari 1km dari rumah. Ape yang aku selalu wat kat sekolah ialah lepak2 bersame kengkawan kat kaki 5 sekolah pastu kaco bebudak lain, kaco cikgu, serta wat lawak bodoh.. Bile dah bosan kat kaki 5, aku pon berjalan-jalan sekitar sekolah..

Time balik sekolah lak, aku selalu makan pstu letak tilam depan tv dan baring sambil tgk tv. Bile dah bosan, petang tu aku lepak kuar ngan membe pulak gi cc ke, gi mamak ke.. Oh bahagienye idop..

Time university skang aku xde la malas kure-kure cam dulu.. Tapi still ade la sifat kemalasan dalam diri ni. Tak caye tgk pic kat bawah ni:



dengan bilik yang dah macam cyber cafe, aku main Counter Strike Source. Pehh nikmat gile lawan ngan org2 serate dunia.. Dah le mouse ngan keyboard brand Razor. M-16 adelah senapang feveret aku. Tapi desktop tu sume membe aku punye la..aku mane minat sgt game2 nih.

Aku berharap tidak akan menjadi pemalas lagi.. Untuk kejayaan pada mase akan datang

27 comments:

Natasha MDG said...

aku bukan boleh dikatakan pemalas, aku memang pemalas. haha.

syakirah samat said...

hahaha..no wonderlah.dulu ta nak pk sangat.dah besar baru tau sikit yg blaja betul2 ni penting..hahaa

p/s : sejam bape hengget ni ??haha :D

Ashraf Jalil said...

natasha: geng..sep2..haha
syakirah: tau xpe..nyosal dah skang..haha.btw, sejam sepinggan nasik..heheh

starzieti said...

saye pemalas ! *pengakuan berani hidup. haha !

FaiZaH Fyn said...

wahaha sy pun dulu malas jugak...balik sek je tengok cite korea sampai mlm...tu result pmr masuk gaung haha :p

*cik syu* said...

lelaki kalo men game , jgnlh kaco . xkn dilyn nyer ...

laskar pelangi said...

ewah! baik punye perangai kan =D

semoga makin rajin2. jauh2 perangai malas tu =)

meh leww singgah pelangi pnye blog

:)

syakirah samat said...

hahaha..baguslah.same aja.semua ade perasaan macam tue. :) so gud luck di hari mendatang :D

: erkk ! kenyang,baru pas lunch hehe

Cik Eka said...

hahahahaha.......
kategori pemalas jugak kot tu....hahahahaha

Ashraf Jalil said...

star: sy pon berani idop gak? haha
Faizah: looohh..hantu korea ke anda nih? hahaha..
syu: 100% betol.. hahaha
laskar: baiklah! =D
syakirah: tengs.. burrppp sket..:p
cik eka: kategori malas berirama ..heheh

Cik Eka said...

a ahahahaha..ada irama bagai yer..hihihi

Mrs.Yie said...

laa..sangat pemalas ini orang..hehe :)

pena rozie said...

Pinjam komputer 1...

man yusoef said...

aku pon bole tahan pemalas gak..tapi aku suka main game CS tu...dulu la...pastu aku uninstall balik..tak bole blah kehidupan aku time ada game CS tu...HAHAHA

Ezzah samsudin said...

Hahahahhaa.. memg cam cyber cafe laaa bilik tuhhh... Memg suasana cyber cafe.. Xda suasana blik untuk stdy pun.. hehehe.. ^_^

Ashraf Jalil said...

cik eka: ade..ade..keh2
Mrs. Yie: itulah sy =D
pena: amek le.. singgit sejam..heheh
man: serabot gile kpale kalo men cs 3 jam non stop..

eva said...

alahai sampai 3 skali.. kalo saya sehari boleh dudok
main game jer.. haha

Ashraf Jalil said...

eva: kate cyber cafe..hahaha

Misz Ayu said...

oo ni kejenye ye.. hahaha dlu ms sekolah rajin bila dh zmn U suka skip klas..bila zmn keje suke MC :| ape pon xbleyy kn

Mrs.Yie said...

mengaku diri sendiri malas,itu namanya tak hipokrit..bagus.. :)

^ai-mie : 아이-미^ said...

damn! i'm so jealous with all the pc bagai... memang gempaq...

KOKO said...

ermm... main je, contest tu spe yg handle?
hehe

Nisa' said...

I used to play Counter Strike, but not anymore lepas semua ketiga-tiga komputer rosak. Baah! Anyways, what kind of camera do you use yah? I'm looking for one for myself, but I would prefer someone yang dah lama main dengan kamera untuk recommend for me.

P.S. can you reply on my blog about the camera, takut tak perasan your reply di sini.

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

same la...pemalas tahap melampau terutama bab2 akademik... ngeh3...

Ashraf Jalil said...

Ayu: Kalo ape pon xbley, kene masuk maharaja lawak..hahah
Mrs Yie: Sy mmgpemalas *dgn bangge..haha
Ai Mie: haha..pc membe je sume tuh
KOKO: tgk komen blog awk :D
Nisa: wokeh..terjah blog anda jap
MeZa: Hehe..geng2..sep2..:p

bella luna said...

malas tu ade dalam setiap manusia... cuma cara kiter mengawal malas tu hhehhe saya pon kkdg malas...

Nisa' said...

Haish, kenapa tak tinggalkan link on my shoutbox. Ponat den mencari. Anyways, you're a Nikon fan, then. Kamu guna Nikon jenis apa ya? :)

Please take your time for this =)