Followers

Wednesday, May 25, 2011

Aku GERAM GILE ngan SCOTTISH FOLD!!

Scottish Fold ini adelah sejenis miaaww2 yang mempunyai telinge yg terpeleot ke kepale. Disebabkan genetik yang sebegitu, kucing ni nampak cam Doraemon (kepale bulat). Aku time kecik2 dulu sangat suke buli kucing. Pernah sekali tu aku gi potong misai kucing jantan pakai gunting..Habis hilang macho dan maruah kucing tersebut. Sekarang ni aku rase bersalah dan aku harap misai kucing yg aku potong dulu dah tumbuh balik, dan kucing tersebut dapat meneruskan kehidupan dengan sempurna.

Dewasa kini, aku rase suke kucing dan berhajat untuk membela kucing jenis Scottish Fold ni. Tapi memandangkan kucing cmni ssh nak cari dan harge kat kedai pulak mahal gampang, aku xnak le mengharap sangat..

Cite pasal kucing ni, mase aku kat Ottawa ade 2 ekor kucing ni tinggal kat umah membe aku. Sekor bername Zack Purmiow dan sekor lagi bername PuffyPuff Purmiow.. Diorang ni adik beradik xsilap aku. Si Zack tu merupakan seekor kucing yang xde perasaan, muke selambe badak sepanjang mase. Elok2 muke dah kucing xreti bersyukur, nak gak wat muke badak..Pastu die ni mmg mengade2 tahap karma..Nak makan friskies pon nak kene ade org temankan kat seblah..Selalu aku tegur, respon cm hampeh..Berlagak gile. Si Puff ni pulak EQ die lebih tinggi dan mampu memberi respon manje kalo org tegur.

Kalo korang nak tgk 2 ekor kucing ni, jemput la add mereka kat fb di sini:





aku mmg xpaham ape masalah kucing kat bawah ni

19 comments:

FaiZaH Fyn said...

tak sangka ade geng...dulu masa kecik-kecik pun suka gunting misai kucing..oh gila jahat

Fathiah said...

haha. vid kedua sumpah comel !

GamUHU said...

comey!!

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/gadis-melayu.html

haslinda said...

cute nye...gerammmmm..^^

Ashraf Jalil said...

Faizah: Kte mmg kejamm..hahaha
Fatiah: Kann? haha..klaka

kochi said...

cutenyer...tp loiloi ici lg cute...gemok sgt2

run aziluz said...

comel. hihi

MissNadh said...

LOL ! baru siang tadi buat entry pasal scottish fold ni..hehe..ade gak minat baka ni ek..comel kann. jempot tgk muke inasen dorang..^^

http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/05/cutiest-cats-found.html

MissNadh said...

oh lupe..baru tgk video nye..gelak-gelak sampai kuar airmata tgk vid ke-2 tuh..haha

Una said...

suka kucing..tapi tak boleh bela.. ;(

dorang comel2..ngee

shiqin ghazali said...

aaaa.... comeyl giler vdeo ke2.. gelak2 tgk.. sumpah comel sgt.. lawak pn ade gk...

miss inna said...

i like the 2nd vid..hehe! comelnya...
huhu, xsangka kejam jua awk nie kn ptg misai kucing tu...hehe!

Fatimah Zahra' said...

ahaa.. comel. tak tau pulak nama spesis ni scottish fold.

Ashraf Jalil said...

haha..Kucing ni kalo yg time kecik lg comel gile!

Zinnirah Humaira said...

seram lak tngok video yg kedua..haha, but still cute..! yang kucing kecik tuh tersangat comel, kepala bulat jek..hekhek ^^

one-na said...

kenapa ? kenapa ? kenapa makhluk Allah ni ..terlalu comel ? T_T

우미 칼솜 said...

Hoorayy! Ada lagi yg minat gene ni XD
Sbb member Cikmie kata depa ni tak comei, ish ish buta sunggoh haha.
Suka-suka! Scottish comei~~ >.<
Well the second vid, pehhh best ah ada kucing camtu, mmg takmau keluaq rumah dah, qeja main dgn dia ja,
yg ada ni pun pemalaih nak bangun, tidoq ja -_____- Haha

Ashraf Jalil said...

best kann kucing ni!! hehe

Misz Ayu said...

vid kedua tu sy tgk ttp mata :/ takot vid yg tekejut2.. =p hehehehe aarghh comelnyaa nak satu!

Please take your time for this =)