Followers

Saturday, May 14, 2011

Kedurjanaan telah melanda diriku (bukan sbb blogger server down)

click me!






hehe

Siang tadi, saye bersame emak saye serta adik saye keluar ke Kajang nak gi transfer streamyx dari Melaka ke Bangi (baru pindah le katekan...) Dalam pada masa yang same, saya juga ingin meng"activate"kan kembali account Maybank yang telah mati akibat xdiberi makan duit selame 3 tahun. Jadi, saya pon mundar-mandir la kat sekitar Metro complex Kajang tu mencari-cari di manekah Maybank. Carik punye carik sekali xjumpe.. So, saye give up dan lalu berlari menuju ke kedai pengurup wang sambil berkata dalam hati "Tak dapat settle Maybank arini, convert duit pon jadi le.. At least ade motif hidup sket arini..". Dengan XXXcad, aku dapat le rmXXX. Pada waktu yang same juge, barulah ku ketahui bahawa duit rm50 skang design dah lain yek? Mati2 aku ingat kene tipu ngan macha pengurup wang tu. Aku bole lak gi tanye "Apsal rm50 cmni bang? Duit tipu ke?" *Aku malas nak type ape yg brader tu reply tapi yg sememangnye, aku telah memalukan diri sendiri sbb xbace news pasal design duit dah tukar..

Kemudian, saye juge bercadang nak cek balance duit yg tinggal kat account Scotiabank. Tiba-tiba cek dlm wallet debit card dah xde! Fuhh.. Gabra gile time tu cube nak ingat balik salah letak katne. Dalam kpale aku terpikir yg security kat airport curik debit card tu. Balik umah je aku tros selongkar segale beg yg aku bawak dari Canada tp xjumpe gak.. Dah le detail account ilang gak. Adusss... Then aku try contact membe2 yg still terkandas kat Canada.

Punyelah lega hati aku bile dapat tau yg debit card aku tertinggal kat bilik membe aku selame 4 hari sbb transfer duit online arituh.. Huahhh!! Alhamdulillahhh!! So aku mintak tlg kpd membe yg balik awal june utk bawak skali debit card tu n aku akan amek kat KLIA bile die sampai nanti. Naseb baikk..Kalo tak mmg papa kedana le aku kat Msia selame 4 bulan..

Moral cite: 1) Bebawak la bace news. 2) Alert le sket kalo simpan mende2 penting nih.

p/s: Aku nk try bahasekan diri "saye" tp tertype "aku" gak secare automatik

11 comments:

saya bukan tomato said...

careless ye... huhuh

Una said...

wahh..pindah bangi? area manakah? hehe..sama la kita baru pindah situ.. =P

Ashraf Jalil said...
This comment has been removed by the author.
azalia hjsalleh said...

hik3 beselah tuh. kalo dh gelabah x ingat mne kita letak brg tuh. luckily kwn u yg jumpa. hope dia dpt bwk balik nanti.

~uǝǝʇɐɟ said...

carelesss nye die..hehehe...n plg pnting, kwn yg jmpe debit kad tu, jujur :)

Ashraf Jalil said...

sbt: haha.. ni1st time careless dlm 3 tahun..:p

Una: ade le..haha

azalia: btolbtol ,,hehe

fateen: setuju!=D

Una said...

nak main rahsia2 lak..HAHA..

░♥si lampu neon♥░ said...

aku yang baca pon jadi gabra T__T

Ashraf Jalil said...

Una: bahaye public nih :p heheee

Akak lampu neon: cengghitu lak ek...sori woo..hehe

Ashraf Jalil said...

Una: bahaye public nih :p heheee

Akak lampu neon: cengghitu lak ek...sori woo..hehe

Ashraf Jalil said...

Una: bahaye public nih :p heheee

Akak lampu neon: cengghitu lak ek...sori woo..hehe

Please take your time for this =)