Followers

Thursday, May 5, 2011

Antara kejadian yg tak patut jadik time tgh jawab exam T_T

Act, mende2 ni terjadik banyak time aku 1st n 2nd year. Situasi-situasi yg berlaku ni aku rase banyak je berlaku kat student2 lain. Almaklumlah, malang xberbau.. Sbb tu lah die xyah pakai perfume. Berikut adelah insiden2 tragis yg berlaku semase aku jawab exam.






*support nuffnang!

1. Terlupe letak handphone dalam beg n alarm tak matikan.

Ini kes memang busuk punya kes. Dah la terang2 dalam peraturan bgtau handphone takleh bawak masuk dewan. Exam start pukul 2pm sampai 5pm, kol 3pm alarm handphone bunyik. Niat nak set kol 3am malam smalam. Kalo bunyik loceng xpe lagi, ni bunyik lagu crazy frog. Aku dah diisytiharkan menganggu konsentrasi mereka2 yg duduk berdekatan ngan aku dengan gelak ketawa.. Nasib baik proctor bagi can suruh tutup hp letak kat lantai.

2. Tgh2 exam nak terkencing

Mmg pantang keturunan aku le kalo nk gi kencing2 time exam nih. Bukan xleh nak pegi, tapi dalam dewan tu beribu org. Yg nak kuar gi tandas 20-30 org. Nak kuar kene sorang2. tak ke hampeh bunyiknye tu? Mmg aku jawab exam sambil mengepit kaki le sampai mase tamat.
Lain kali aku xnak minum banyak2 coffee dah sejam seblom exam (nk bg segar punye pasal)

3. Notes dan buku teks setinggi gunuingg jatuh berterabur atas lantai.

Ini lagi satu. Aku mmg xpuas hati btol la pihak uni ni.. dah kaye tp provide meja kecik gile. Dah le exam open notes, semua org mmg akan bawak buke+notes banyak gile coz course material mmg byk. Setiap 15 minit ade je bunyik org terjatuhkan buku n file2 dr meja. mmg nice le.. Lain kali aku nak bawak meja aku sendiri la, beli kat ikea 100 x 100 inch punye..Ade ape hal?

4. Orang depan bisik mintak pemadam.

WTF? Udah le meniru org sebelah, mintak aku pemadam lak tu.. kalo proctor tuduh aku meniru n kene jumpe dean mmg aku sumbat 2 bijik pemadam STADTLER dalam lubang hidung die sampai mati xleh bernafas.

5. Blur

Ni mmg xleh salahkan org lain..Salah aku gak sbb xtdo 27 jam b4 exam.. Exam straight 3 hari, n mase study xcukup. Terjadik mase final exam 1st sem 3rd year aku utk exam dynamics machinery. Penipu punye Redbull.. Ckp boleh bg tahan ngantok dan meningkatkan kadar kefocusan time letih. Aku nk duit aku balik !!




Aku xteragak2 nk jawab cmni kalo blur

46 comments:

AARRGH ! ITS ME ! said...

hahaha... lagi2 time2 exam awek sebelah cun gila ..wahh ..asik tgk awek je smpai time exam dah tamat haha

SweetyMui2 said...

yang part alarm tu memang xleh blah..pernah jugak kena.tone mr.bean lagi tu..cisssss

FaiZaH Fyn said...

bestnya boleh bawak buku time exam...tapi kalau meja kecik sakit jiwa laa kan hehe

Ashraf said...

AX: Tu ko, bukan aku..hahah!

Sweety: fuhh..Mr Bean..haha.. tu mmg malapetaka tuh..haha

Faizah: Exam ssh woo..xbawak buku mmg konpem fail..Tau xpe.. heheh

...:i'm ezza haniza:.... said...

kalau nak tekentut cm ne?harrr harrrrrrrr

Ashraf said...

ngahahah.. tahan2.

najwaMazlan said...

haha!
klu org depan mintak pemadam, awat tak cakap
"tak sure ah kedai alat tulis yang miskin tak jual eraser or kau tuh yang miskin?"
confirm dah tak mintak dah.

Ashraf said...

haha..tp kene translate bahase arab sbb die org arab..

Pembawa_Wacana said...

Terkentut...tercirit pulak....hahaha..

Juliana Sanafiah said...

kite cri shoutbox xde so bgthu kt sni la..kite dh fllw blik..hee

mylifewithoutwings said...

no 1 ngan 5 mmg fevret~~~~ ^^V heee^

Ashraf said...

mekasehh! :D

Mr.NS said...

cb ko byang,tgh2 sunyi sepi ko tkentut,bunyi punya la kuat meleret lak 2..bau jgn ckp la mmg gmpang la kn..tepi,dpn,blakng ko mmg awek la,top plak..pa prsn cm 2?agak2 exam ko Dpt lulus ngn cmrlang x?haha

Ashraf said...

fuhh..cmtu cemerlang..tp maruah ngan saham jatuh r..haha

Ashraf said...

Atie: feveret cmne tuh? hehe

nur dhiya' aida said...

haha . blurr tu memang sangat setuju ! lagi lagi slalo dok tepi tingkap . memang merenung nunn jauh je !

F.KOKO said...

part 1 and 4 tu selalu berlaku..
tapi bukan pemadam.. tapi calculator, memang bagus la, spe nak bagi..

part yang kencing tu pn suka jugak.. tp buka sy yg keluar.
worst!!
orang nak lalu, sy pulak yang kena bagi laluan... kecoh tol la

F.KOKO said...

pemadam tak pe lagi.. kalau calculator... tak ke naya

k.h.a.l.i.l.a said...

ahahahahaaaaa.... ;D ;D ;D

Ashraf said...

nur: tenung xpe..tdo yg bahaye tuh..haha

FKOKO: calculator mmg xdpr le die nak pinjam, suruh die kire 34525 x 23567/3 sendiri pakai jari kaki.. heheh

Ashraf said...

hohohoho

Farahin Ahmad said...

hahaahaa...

tem xm la salu tdo lmbt coz

stdy last minute..

same goes to me lah..huuuu

Ashraf said...

hehe.. emm..mmg xcukup mase nk study bnyk mende..biotech ek? hehe..mmg pnoh ngan report le kene wat kan..

qlah said...

plak dah.. haha :p

Ashraf said...

:P

mylifewithoutwings said...

fevret...salu buat time exam lah.....=D hahahahha....saye pun selalu blur..n lupe silent hp...hihih

lynda said...

hahahahha....terbaek ahhh !camne plak kalo awek cun kat depan selesema dok sokk sehhh sokk sehhh? hahahaha

Ashraf said...
This comment has been removed by the author.
nairaariaa said...

haha...bab pg tandas tu time exam jrg sgt la..naseb baik la..lgpom xsuke la pg tndas time exm...tkt...haha,,,gudluck

Ashraf said...

haha..pegi tandas kang xcukup mase nak wat exam :p

lavenderlover said...

btul2 sy pon slalu gak jd antara mende2 dia tas tu..huhu..T_T

Ashraf said...

haha.. tau xpe. medic lg la akan slalu jadik.

Juliet_iRa~" said...

ahaks..sokong..
tp kat ipg jarang la insiden2 di atas berlaku..
:D

p.s : thx visit mine..

Ashraf said...

oo..yeke? no prob :)

Cik Kyla said...

hehe... perkara biasa akan berlaku time exam... :D

nice entry..
next week dh nk exm...
doakan sy ye :)

Exam Mood

Ashraf said...

thanks..goodluck exam! =D

Cik Kyla said...

kamu study oversea eh? huhu.. ok good luck utk kamu jgk ye.. :)

[sutera kasih] said...

yg first tu mmg salu terjadi hehe

Ashraf said...

Cik Kyla: emm :) mekasehh..

SK: haha.. salah set alarm:P

Zyamrianah said...

haha yang first tu pernah terjadi time exam sekolah menengah.kantoi bawak phone

Ashraf said...

haha.. sy skema..time skolah xbawak hp :p

the landlord said...

no.5: redbull memang penipu. haha.

azalia hjsalleh said...

jwpan dia 5cm eyh
errrrr betul ke?
x lupa la simple math tuh

Ashraf said...

TL: tau xpe..xlut..

Azalia: hehe..btol2..5cm..

k.h.a.l.i.l.a said...

haiihh.... penah x 30mnit lg nk exam, ade kt blik lg ngan rumet. pastu pegi toilet jap. kua toilet, rumet dah pegi dulu. die KUNCI PINTU!!! camne nk pi exam sume barg dlm bilik... adoii laaa... ape lgi, amek batu bata pecahkn tombol pintu.. -_-" vandalisme x pasal2

Ashraf said...

fuhh..mmg roomate paling terbaek lah tu....hahahahahaaa

Please take your time for this =)