Followers

Tuesday, May 24, 2011

Antara Part Yang Aku Suke Time Blogwalking






Kalau aku blogwalking, mende yg paling aku suke selain dari bace entry adalah melihat komen2 blogger lain yang tertera dibawah entry tersebut.. Aku rase dalam 10 blog yang aku bace, aku komen kat 1 blog jek. Itu pon kalau ade komen terdetik kat kepala. Aku admit yang kadang-kadang aku komen atas dasar nak diri kite di"recognize" oleh tuan punya blog. It's ok untuk berfikir sedemikian tapi where's the fun ye dak? Sometimes aku just bukak dan bace blog blogger2 lain (cantik rhyme nih..hehe) sebab aku tgh bosan dan nak lihat ape le yang berlegar-legar dalam kepale tuan punya blog tuh. Tak kesah la personal diary ke, entertainment dari luar yg diorg share ke.. Lagipon aku cuti 4 bulan dan aku plan nak rehat je sepanjang cuti..So aku ade banyak mase nak bace blog2 orang.

Komen2 yang tertera kat bawah satu2 entry tu bole bagi aku feedback pasal reaksi orang kat sesebuah entry dan aku boleh wat aku menilai ape kehendak pembaca. Aku selalu gak bukak blog2 orang yang rajin mengomen sbb die dah bagi feedback, so aku berminat nak tau mereka punye idea2 dalam blog lak..

Ade seorang blogger ni mmg paling aku rase unik dan bijak sebab aku tetiap hari akan bukak blog die walaupon die xde entry baru (tapi beliau rajin je wat entry baru) Aku akan bukak satu entry die ni tetiap hari dan aku tak komen pon kat entry tu. Blogger ni adelah Towel Ninja.

Nak tau ape sebab aku selalu bukak blog die..,Lu pikir la sendiri..! HAHAHAH

P/s: sesape nak join SUNSHINE SMILE CONTEST, jemput le join

21 comments:

...:i'm ezza haniza:.... said...

aku pon begitu.

DyanKanishi said...

same la tu..
rajin sangat bace.. tapi nak meng-komen tu, agak kurang jer...

Ashraf Jalil said...

aku pon begitu juga.

Ashraf Jalil said...

ade sesetengah entry ssh nak komen.. sbb mmg bukan jenis utk dikomen..hahah

misz aisya said...

biasanya i akan komen blog yg dibaca. bkn utk dikenali, tp dlm kepala ni ade je nak ckp pas bce entry tu..

hehe biasalah..girl kan suka komplen2..huhu

Cik Eka said...

hehe..betul2..eka pun kdg2 cmtu...blog bukan macam fb...semua fb bagitahu...tapi blog lain..dan suka eka kalau kita komen kemudian blogger tu bagi feedback..wahhhh eka pun suka jugak buat macamtu..hehe

DyanKanishi said...

kadang2 bace, tapi niat hati nak komen jugak.. tapi, tangan ni tak tau nak tulis ape...
haha

Ashraf Jalil said...

Aisya: tau xpe.. :P

Eka: Emm ^^ cm rse puas berbelog kalo cmtu..

Dyan: xpe..tulis je cmtu kat entry org--> "niat di hati nk komen tp xtaunak tulis ape" hehe

Farahanis Waheda said...

nak join tapi malu.. senyum tak lawo -.-' HAHAHAHAHA

DyanKanishi said...

Ashraf: cadangan yang bernas.. boley di-try...

Cik Eka said...

tak bes pulak kalau baca tak komen..hehehe......camtulah perasaan kita kalau org komen kita..suka..hehe

Aifa Afiqah Sulaiman said...

haha~~ towel ninja...syok tuh..bahah~

puanbee said...

saya suka baca artikle dan komen , satu hari saya dapat tahu ada org tk suka saya komen , dan ada pulak yg cakap saya komen utk traffic dan ada juga yg cakap saya komen org tk faham , so skrg lebih hati2 utk komen di blog orang haha...tapi di blog sendiri saya komen dan balas semua komen ..yer..kecik hati dikatakan begitu huhu

Ashraf Jalil said...

puanbee: kehendak manusia berbeza.. hehe..yg penting kite cube utk buat baik =)

nabila azmi said...

same here=)...tpi rjin jugak komen kat blog2 kengkawan=)..up sketlah..lam 4 5..hehe

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

suke blogwalking... tp jrg komen... kalau komen pon kat shout box je~

[sutera kasih] said...

kalau entri tu menarik hati and ada point nk komen, baru sy komen, contohnya, mcm yg sy komen skrg ni hehe :P

Pink Frogy said...

Dari pagi aku baca blog orang, nie baru 1st aku comment ... huhuhu...

Ashraf Jalil said...

nabila: btol..btol..nanti kasi up lagi..hehe

Meza: shoutbox senang tp takut owner xperasan.

SK: anda kan pengkomen sejati :D heheh

Pink panther eh pink froggy:
kire ok le tu kalau satu pagi satu komen, 10 hari x sejuta? HAHAHA

The Towel Ninja said...

wink2 ... lalu jap tengok orang tag kita.hahah

Ashraf Jalil said...

orang suke pakai selipar singgah blog aku weh..gahah

Please take your time for this =)