Followers

Wednesday, May 4, 2011

I used to be... (Repost)







1. Budak kecik yg kememeh(senang nangis).. Time2 tadika/darjah satu kalo kene marah ngan
cikgu, aku nangis sampai cikgu tu tkot n xleh pujuk..huahua.

2. Seorang yang pendiam nak mampuih..Dari aku darjah 1 sampai form 3, tetiap tahun hari
terbuka cikgu akan komen mende yg sama kat parents aku pasal aku.. Which is :"budak ni
terlalu pendiam sgt". Abes dah xde mende nak cakap,, aku diam je la.

3. Slalu blakon sakit depan mak/bapak sbb nak ponteng skolah.. Time skolah rendah paling
banyak wat lakonan. Antaranye ialah wat2 batuk konon demam. Slalu bapak aku akan biar je
aku tak gi skolah. Tapi taktik ni kurang menjadik kalo ngan mak aku. Mak aku paksa gak gi
skolah..Adehh.

4. Seorang yang takut akan cikgu. Bak kate pepatah yg xpernah org wat n aku reka2 sndiri,: aku
nampak cikgu tu ibarat nampak hantu. Time skola rendah takot gle cikgu. Time skolah
menengah cikgu lak takot aku..haha.. Sbb aku mmg kaki kaco cikgu time tu.

5. Seorang yg kuat gi cc(cyber cafe) terutama time form 1 smpi form 3. Aku men counter strike ,
half-life, ps dan sebagainye.. Tu antara zaman kejahanaman akademik aku akibat pengaruh
rakan. hueheh. (salahkan membe lak).

6. Seorang mangsa retak kaki akibat "flying reverse kick" aku yg tak menjadik semasa latihan
tae-kwon do time form 1. dua minggu aku xleh jalan ngan btol. Saket ya amat..

7. Seorang peserta kejohanan tae kwon do terbuka malaysia time form 1. Hampir seribu peserta
dr serata malaysia hadir utk bertanding. N kalo dah cmtu punye ramai, dah konpem2 la aku
tak menang utk kategori aku kan.. aku just dapat gangsa utk pattern.

8. Pelajar silat kuningan n ini la antara satu2 nye martial art yg aku berjaya abes study/grad. N
aku ade wat persembahan kat skolah sempena upacara perpisahan pengetua.., bukan upacara
pengebumian..

9. Seorang yg suka buli kucing ( time umo 3-4 tahun). Aku pernah potong misai kucing dan byk
lg..skang da tobat dah..Skang aku ske kucing.

10. Seorang yang malas nak wat homework terutama time darjah 1 smpi darjah 6. Tetiap kali
time hantar homework aku kene marah. Abes dah wat homework membosankan..so aku tak
wat la.. hahah..

11. Seorang yg tak kuat makan. Tapi skang prot aku cam tong. Asyik lapar n bole sumbat
banyak makanan.

12. Seorang budak skolah rendah yg susah nak balik umah..Asyik men kat luar je..

13. Seorang yang kuat tgk tv time skolah menengah n spesifik lagi, time form 2. Aku cm angau
ngan tv time tu.

14. Seorang pengumpul sticker digimon. FYI, almari aku dah tak nampak cam almari, nampak
cam sebuah karya seni. Xde satu sudut kecik pun yg tertinggal tanpa ade sticker digimon kt
ctu. Aku bercadang nak letak almari aku tu kat Muzium Negara lpas balik msia.

15. Seorang yg gemar minum coke. Segala galanya tentang minuman adelah coke.

16. Seorang yg skema time skolah rendah. Dalam kelas xde cikgu pon aku senyap n dok diam
pandang depan.

17. Seorang yg suke beli tora/dendang/jojo ( kotak yg ade mainan kat dalam) Ni time tadika n
darjah 1.

18. Suke gi kedai runcit..Ade je jajan nak bli.

19. Mangsa handphone kene curik. Dah 3 kes dah berlaku dlm idop aku. Hampeh nye pencurik.

20. Seorang pekerja di ICT intelux (kedai repair computer) n seorang team leader kat drink
shop foodcourt Giant. Aku hampir dinaikkan pangkat jadik supervisor kt foodcourt tu tp
xkesampaian sbb sambung study..

-will be updated-

18 comments:

froggy said...

sekarang dah jadi seorang yang becok ker??? hehehe

Amira Chan said...

dah follow.
niceee
:D hit me back

Ashraf said...

froggy: xbecok, jari jemari je jadik xreti dok diam menaip..hahah

AC: hit u back! hehe..thanks

Dekcik said...

mcm2 kisah jadi ek mase dulu..bgs masih ingt agy...

entry terbaru..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/kau-kejam-kau-pijak-kaki-anak-kucing-tu.html

Ashraf said...

haha..mesti la igt :D

aidaRupanzel said...

singgah n follow jugak

Adibah Ishak said...

wahhh comel lak bile baca time kecik2 ingat cikgu hantu..skema je an? haha!

tapi rasa nye sekarang byk story kot.. tak diam sgt daa...hehe!

nice entri :)

lavenderlover said...

mcm2 ragam dr kecil sampai besar but im sure its indeed a bittersweet memory 4 u,kan3..nice!

Ashraf said...

aida: tenggs:D

Adibah: skg pendiam lg laa..:P

lavender:btol2.. time tu mmg xyah risau pasal prob2 zaman skg..heheh

nabila azmi said...

cute

Aarrghitsme said...

gambar first tak boleh BELAH hahahaha ... zaman saya nerd2 sikit ! hahaha

Ashraf said...

hehee..

mizzapple said...

wah!
bnyknya cite ms dlu2.

Redbloodsnow said...

hehe...kecik comel.dh beso encem...hikss :D

Ashraf said...

mizzaplle: haha..banyak! n sume cite budak2:p

Red: Hehek :p

✿....rossa alina....✿ said...

alololo comelnye keik2..hihihi..

MiZaD said...

thanks...dah follow.. :)

Ashraf said...

mekasehh =D

Please take your time for this =)