Followers

Sunday, May 8, 2011

Insiden paling lawak time eksiden

*support me and nuffnang :D







hello




Korang mesti selalu dengar kes orang naik moto eksiden kene langgar lori kan? Tapi korang pernah dengar tak kes motor yang langgar lori dari belakang? Padahal lori tu dok senyap2 je x bergerak dalam traffic jam. Ni yg nak habaq cite ni..

Pada suatu hari tu, time aku habis spm dulu, aku keluar le naik motor ngan Ax..Die naik motor die dan aku naik motor aku. Kitorang dalam perjalanan balik dari Maybank n Jusco (tempat Ax keje dulu). So ktorang decide la nak lalu jalan Permas Jaya (masai, Johor) sebab jalan tu paling dekat utk menuju ke destinasi kitorang yang seterusnya.

Nak dipendekkan cite, traffic jam mmg melampau-lampau sesaknye kate kome..dah la jalan sempit. Aku pon main cilok2 le celah lori n kereta. Hari pulak time tu hujan agak lebat. Time tu Ax aka Syafiq perasan Baginda menunggang motor di belakang aku ikot sekali cilok.

15 minit berlalu, tiba2 aku terperasan akan ketiadaan Ax di belakang aku. Hati aku pon berkate "mane pulak Ax ni, takkan die amek jalan lain kot? Siot je ko tggalkan aku, kate nak gi Giant."

Skali dengan perasaan xsedap hati aku pon patah balik carik AX dan tibe2 di satu kawasan ramai org berkerumun..(aku dah cuak time ni igt Ax eksiden)
. Tiba2,

YA ALLAH! MMMG BTOL AX EKSIDEN!!

Tetapi perasaan cuak tu tukar kepade lawak apabila:

1. Aku nampak eksiden tu xde la trok mane.

2. Aku tahu yg Ax tergelincir motor sbb jalan licin die die terseret masuk bawah lori kecik.

3. Ax buat muke senyum2 malu nak mintak pelempang padahal tgh termeniarap kat bawah lori n org kerumun sume tgh cuak.


Secare automatik aku tergelak laju2 dengan kuat time tu dan orang semua pandang pelik kat aku. mesti org pk aku kejam sbb membe eksiden pon gelak camtu. HAHAHA Hampeh..

15 comments:

AARRGH ! ITS ME ! said...

hahaha ..sebenarnye aku eksiden masuk bawah lori adalah disebabkan nk potong awek nk tgk awek tu ..tgk2 depan lori dah ..abis langgar hahaha .. tapi takde ape2 pun .. tak ceedera langsung walaupun masuk bawah lori hehehe

http://aarrghitsme.blogspot.com/

Ashraf said...

padan muke ko..hahah

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa... x larat gelak. sakit pankreas

the landlord said...

haha. siot. kejam. btw, sy nak join contest kat atas tu!! :)

...:i'm ezza haniza:.... said...

errrr........eksident! trauma laaa..

i penah masuk gaung...errrr......takuttt

Adibah Ishak said...

hahahaha..lawak glerrr...tapi dalam lawak..syukurlah langgar lori statik..time hujan jgn bwk cilok2 bahaya woooo

Ashraf said...

khalila: jgn smpi pengsan..haha

landlord: haha..boleh2..

ezza: makaih..cmne tuh?

adibah: nak rush punye pasal..hehe

lavenderlover said...

haha,,nasib bek x der pape..leh lak jd mcm tu ek,,mcm2 ragam..

azalia hjsalleh said...

huish ngeri !
x leh bygkan lew cmne dia masuk bawah lori.

Ashraf said...

LL: tu la..nseb baik ok..haha

azalia: uii..mintak dijauhkan

FaiZaH Fyn said...

adoi nasib xde ape...lain kali amik laa gambar buat kenangan sampai tua hehehe

Ashraf said...

tu la..hujan punye pasal, xnak kuar handset..haha

khairunnisa ♥ said...

ingat kisah kawan2 thn lepas.. dia accident kena langgar =.=" ramai orang berkerumun. family lalu kawasan tu tapi tak singgah =.=" now, kawan dah takde lagi. nsib baik Ax takde pape. huhu.

najihah sahami said...

sengal..boleh pulak die senyum. aih....

Ashraf said...

tau xpe..haha

Please take your time for this =)