Followers

Sunday, June 12, 2011

Trip Ke Sungai Gayboy

Sebenarnya ini adalah pertama kali aku menjejakkan kaki ke Sungai Gabai. Dulu kalau nak pegi air terjun pegi air terjun Kota Tinggi jek. Secara keseluruhannya, best. AKu telah menerima body massage ala Thai apabila duduk kat bawah air terjun kat situ.

Adik aku yang paling kecik pulak mempunyai aktiviti tersendiri kat situ. Beliau sebok snorkeling kat area air paras lutut, ntah carik ikan ke hape. Aku rase kat Sungai Gabai tu die sorang je snorkeling. Pastu tiba2 ade sorang "orang asli" tanye adik aku:
"kau ade jumpak ikan tak?". Aku pon dengan konfiden balas le balik: "Ikan biasa kitak belik kat pekan ja. Sini kitak jumpak ikan yu!". Nak tunjuk peramah le katekan, abes slank bercakap aku main tibai je.. Pastu mamat tu gelak2 sket pastu blah. Aku taktau die gelak ikhlas ke atau perli aku.

Adik aku nombor due lagi kuang hajo. Die buat prank, kononnye spek die jatuh dalam sungai sebab masuk dalam air terjun. Aku gasak la mencarik balik spek die. Adik aku yang main snorkeling tu pon turut menggunakan kepakaran snorkeling beliau untuk membantu. Pastu at the end of the day, die bagitau tu prank. Aku rase nak selam je kepale die dalam sungai.. Buat lawak takyah la sampai menyusahkan orang. Spoil the fun tol la..


*Korang pernah ke makan nasik lemak dalam pinggan sambil cangkung tepi aie terjun? Bole jadik model iklan nasi lemak beb.

23 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

fineeeeee! tak ajak! benci!

blackroses said...

tajuk gempak..


makan nasi lemak tak pernah...
makan nasi goreng pernah tepi air terjun ..ekekekke

Ashraf Jalil said...

YUYU: Hehe.. Orang selalu busy kalo ajak pon mane nak ikot kan.. gathering senior sume ade. nak ajak pon ssh..

Akak BR: Tajuk catchy tak? hahah. Nasik goreng layan gak tepi air terjun..heheh

SofieyAzwa said...

Best weyh g mandi lata.

amna said...

saya dh naik smpi sg. congkak. tehee..

laskar pelangi said...

bestnye! rasa nak pergi kat air terjun sekarang jugakkk

Cik Rose Cute said...

Pernah tapi Ulu Yam...

Sungai Gabai pernah sampai naik motor jer ke sana hehehe...

KOKO said...

makan sambil mencangkung tak pernah la lagi...
kunyah dalam air dah pernah... haha

piko said...

makan lepas mandi sungai paling selera kan..!

sonoknye la.. harus pegi nie..:D

Ashraf Jalil said...

sofiey: Lata katne ek?

Amna: Sungai congkak sy pnah gi gak! hehe. Best2..

LP: sekarang jangan.. bahaye malam2..hehehe

Cik Rose: Pergi naik motor lg bgos sebab nak naik kete sampai atas jalan sempit .. pastu 2 hala.. haha..susah kalau bertembung ngan kete lain.

KOKO: awak makan ikan eyh..? hahaha

Piko: Piko Haruss..Haruss =D hehe. memang lapar time tu

AL AZRUL said...

sg gabai, mmg terbaek... pernah pergi skali hri tu... view kat empangan semenyih cantik sgt....

Ashraf Jalil said...

Azrul: sumpah lawa tasik tu..memang rase nak stop n bergambar..air tenang jek..

aremieroul said...

saje jerk letak tajuk cam ..hu3..

HAZWANmohd said...

lor.. gamab air terjun nye byk la cket,, huhu

AL AZRUL said...

knapa sbutan berbunyi 'gayboy'...haha....wat suspen betul...haha

~aYeeN & SuE~ said...

nak patah kaki woo pnjat cmpi ats..:(

tp mmg cntik dan bersih kt cni..

Ashraf Jalil said...

amirul: haha..saje bikin kontroversi..:P

hazwan: xleh amek gamba bebanyak.. ramai org seksi kat sekeliling..heheh

azrul: sungai gabai..bunyik sket lagi nak jadik gayboy..hahaha

ayeen: =D ni ok lagi.. sy pnah panjat gunung kinabalu, 6 jam nak sampai hotel atas gunung..haha..n tempat tu cantik ..lagi2 tasik yg nampak dlm perjalanan ke situ..siyes lawa!

Nour Eyza said...

org kota tinggi pun tak pernah lagi pergi air terjun kota tinggi.. hehehe.. best eh??

Ashraf Jalil said...

Eyza: Kota Tinggi punye best! =)

bella lim said...

i suka tajuk entry ni. tak terfikir sungai gayboy. hahha. ngek. masuk besen angkat sendiri nampak? model nasi lemak. haha

Nour Eyza said...

hehehe.. kesian je org kota sendiri pun tak penah pergi.. insyaAllah nnt nk pergi jugak la.. =)

Ashraf Jalil said...

bella: i masuk besen u angkat..wahaha.

Eyza: =) boleh2..

Nur Intan Syafinaz said...

MAkan lagi~~hahaha..rindu nye nak main air terjun~~

Please take your time for this =)