Followers

Wednesday, June 29, 2011

Review: Transformer Dark Of The Moon

Secara keseluruhannya cerita kali ni memang best. Berbaloi untuk 2 jam setengah kat wayang.
Tapi yang tak bestnye, Megan Fox dah takde dan digantikan ngan Rosie Huntington-Whiteley, model Victoria's Secret.

Megan Fox ni pon satu, kalo nak kritik pon, tengok le dulu sape yang die nak kritik.. Megan Fox telah mengkritik Michael Bay sebagai "Hitler" kat set penggambaran dan merupakan "mimpi ngeri". Pastu Spielberg pon turut panas ngan kenyataan tu lalu menyuruh Michael Bay pecat si Megan Fox. Rugi..rugi.. Kalau aku dapat blakon cite Transformer sebagai janitor pon aku terime. Nanti dalam resume untuk apply keje bole aku letak "pernah berlakon sebagai janitor dalam filem Transformer". Mesti bos aku bangga.. Hueheh..

Macam biase, Transformer tak pernah mengecewakan. Cerita kali ni adalah pasal Sentinel Prime yang telah dibangkitkan untuk protect Autobots dan bumi,. Tujuan utama ialah nak protect senjata teleport dari jatuh ke tangan yg salah. Malangnya Sentinel telah betray semua pihak sebab matlamat die nak teleport planet asal die ke sebelah bumi untuk meneruskan ketamadunan kerobotan dan menjadikan manusia H.A a.k.a hamba abdi kepada kaum robot. Megatron pon ade gak dalam cite kali ni tapi injured terok sebab berlawan ngan Optimus dalam cite yang lepas. Tapi kali ni Megatron juge menjadi penyumbang kepada kemenangan Autobots.. Camne tuh? Tengok la sendiri..Ngehehe.


9 comments:

TeAqArH said...

haduhai..memang x dpt la kan nak tgk esok..full da tiket...sedihnye...T_T
so ashraf,bape bintang dr 10??

Ashraf Jalil said...

8.5 bintang.. xpuas sebab kali ni banyak adengan manusia lawan robot.. xpuas tgk robot lawan robot.. plot die n scene2 sume best :D

TeAqArH said...

transfomers 1,2,3....mane yang paling best???

TeAqArH said...

suke tgk bumblebee...dya comel..aritu tgk kat OU..terbaek a...nyesal x amek gambar..

Ashraf Jalil said...

haha..rase sume best.. ssh nk compare..

TeAqArH said...

hahaha..speechless....x sbar lak ase nak poie tgk n bg bintang kat cite tu..^__^

h A n Y S said...

haih..ni yg buat excited nak tgk esk malam ni.. =D

Ashraf Jalil said...

tengok..jgn x tgk.. ! heheh

Nur Intan Syafinaz said...

Panggung wayang terlalu jauh..sy dok kg je..huhuhu

Please take your time for this =)