Followers

Friday, June 24, 2011

Kenali Prof Saya

Prof. Cynthia Cruickshank
  • Design and optimization of solar thermal systems
  • Sensible and latent heat storage
  • Energy efficient and net-zero energy buildings
  • Load management
  • Conventional and alternative energy systems
  • Renewable energy research and technology development
Beliau adelah prof paling cantik yang pernah mengajar aku.
Subjek yang beliau ajar ialah Thermodynamics II.
Pelajar-pelajar lelaki selalu bersemangat nak datang kelas sebab die lawa.
Pastu die selalu kene kacau ngan student2 lelaki.
Merupakan seorang yang innocent dan pemalu.
Selalu gelak sendiri bile terbuat silap atau adengan clumsy.
Die baru kawen aritu.. Konpem ramai yang frust menonggeng. termasuk aku

Prof. Mojtaba Ahmadi
  • Robotic analysis, design, and control
  • Machine and biological locomotion
  • Mechatronics, linear and nonlinear control
  • Simulation, virtual reality, distributed and real-time control
Merupakan prof subjek Dynamics 2nd year dulu.
Seorang yang semangat time mengajar.
Selalu menceritakan pengalaman beliau mase keje buat robot.
Kadang-kadang suke bangga diri sket sebab
die pernah cite pengalaman memperbetulkan kesilapan prof lain. =P

Prof. Andrei V Artemev
  • Computer Modeling of Microstructure Evolution in Casting Processes
  • Stochastic Modeling of Crystal Growth
  • Phase Transformations in Solids and Recrystallization
  • Atomistic Modeling of Defect Structure in Solids
Seorang prof yang bercakap dengan accent Russian.
Aku dengan membe selalu nak tergelak time die bercakap
sebab kadang2 semangat sangat sampai tersembur ayaq lioq.
merupakan Prof yang mengajar aku subjek Materials.

Prof Ian Beausoleil Morrison
  • micro-cogeneration based upon fuel cells and Stirling cycles
  • building performance simulation
  • optimization of solar energy utilization
  • alternative cooling approaches
Antara Prof legend uni aku yg merupakan Canada Research Chair
untuk innovative energy system.
Merupakan Prof yang mengajar aku Thermodynamics I.
Baik hati dalam pemarkahan.

Prof Hanspeter Frei
  • Orthopaedic biomechanics
  • Orthopaedic implant design and analysis
  • Tissue engineering
Merupakan Prof Mechanical Biomedical.
Bercakap menggunakan accent Austria ala2 Arnold Schwarzenegger.
Mengajar hanya menggunakan Ipad.
Pada akau beliau juga baik dalam pemarkahan.
Mengajar aku Solids II.

Prof John A. Gaydos
  • Wetting, spreading and coating behaviour of liquids
  • Surface thermodynamics and theory of capillarity
  • Low Reynold’s number fluid mechanics (e.g., creep flows)
  • Behaviour of thin films, surfactants, bilayers and two-dimensional solids
  • Contiuum thermodynamics
Merupakan Prof Fluids II aku.
Prof paling genius sampai bebudak tak paham ape yang die ajar.
Merupakan Prof yang paling dasyat dari segi kesusahan soalan yang diberi time final exam.
Student kalau boleh taknak dapat pape subjek under Prof ni coz life's gonna be a living hell.

Prof. M john D Hayes
  • Geometric Modelling and Computer Simulation
  • Space Robotics
  • Automated Optical Robot Calibration Systems
  • Robot Mechanical Systems
  • Theoretical Kinematics
Merupakan Prof yang mengajar intro to engineering dan juga engineering design.
Seorang prof yang lawak ala2 Jim Carrey.
Kalau screw up midterm atau assignment, beliau takkan teragak-agak
untuk mencarut (mother F**ker, F**k, son of a b**ch sume leh kuar)

Prof Xiao Huang
  • Design and Fabrication of Advanced Thermal Barrier Coatings
  • Development of Composite Erosion and Oxidation Resistant Coatings
  • Sintering of Porous Media for High Temperature Applications
  • Wide Gap Brazing of Superalloys
  • Diffusion Bonding of Titanium Alloys
  • Plasma Spraying
  • Development and Optimization of Welding Processes
  • Component Failure Analysis and Prevention
Merupakan Prof Materials 1 waktu 2nd year dulu.
Prof yang mempunyai percakapan yang jelas dan fluent.
Rase die cool sbb pernah involve dalam manufacturing enjin kapal terbang.

Prof. Matthew Johnson
  • Novel methods for detection of fugitive emissions
  • Greenhouse gas and PM (soot) emissions quantification of oil-field flares
  • Novel optical diagnostics for measuring soot flux in plumes
  • Bio-fuel powered, micro-cogeneration for residential heat and electricity
  • Aerodynamic stabilization of ultra-lean flames for emissions reduction
  • Novel laser diagnostic techniques for emissions measurement and characterization
  • Stratified combustion
  • Aerosol deposition in the human nasal passageways
Prof Fluids I.
Aku selalu ponteng kelas die, so taktau nak cite pasal ape. Gahahah.
Tapi die baik gak dalam pemarkahan.

Prof Robert G Langlois.
  • Multibody dynamics
  • Aircraft/ship dynamic interface analysis
  • Vehicle dynamics
  • Mathematical modelling and computer simulation
Antara Prof legend sebab jadik manager untuk projek simulator aircraft 4th year.
Mengajar aku Dynamics of Machinery.
Prof yang sangat berbudi bahasa dan taktau nak marah orang.
Tapi bagi markah exam agak hampeh.
Aku pernah jumpe die secara personal pasal tak puas hati ngan markah exam.
Malangnye tak dapek die nak nolong.

Prof. Rong Liu
  • Fracture Mechanics
  • High-temperature Materials & Composite Materials
  • Surface Coatings
  • Finite Element Analysis
Prof yang paling baik hati dalam memberi markah.
Tetapi accent cakap susah nak faham coz lidah die mmg tak sesuai ngan english.
Merupakan Prof Solids I aku.

Prof. Jurek Z. Sasiadek
  • Robotics & Automation
  • Control Systems
  • Guidance, Navigation, and Control
  • Aerospace Control
  • Fuzzy Logic Systems and Neural Networks
Merupakan Prof Mech and Aerospace Engineering Lab.
Aku rase ni adelah prof yang paling dibenci oleh student.
Sebab even budak genius dapat markah rendah, apatah lagi budak biase cm aku.
Merupakan Prof yang aktif join aktiviti2 engineering kat luar.
Semua persatuan engineering beliau nak masuk.

7 comments:

fara said...

hebak hebak belaka lec awak.. kalo saya, melingkup kene tendang ar... ahahaha :P

farahin nasir said...

aduii.. jeles tengok.. sy blaja sumer subject2 tuh dengan letcerer melayu jer.. :)

GAME KITA TIME KECIK-KECIK!

Ashraf Jalil said...

fara: haha.. sume prof tu ade filed of specialty memasing :D

farahin: lecturer melayu pon hebat la =)

Nur Intan Syafinaz said...

Bila lecturer punye accent agak lain, susah gak nak fhm..tolong ajar reynold number..hehe..klu sy ade mslah ngn subjek engineering sy boleh sy tanye?hihi

Ashraf Jalil said...

Intan: haha..saye pon byk da lupe. If im not mistaken, reynolds number tu dimensionless unit yang describe ratio daya inertia ngan kelikatan. menentukan jenis flow yg terhasil especially dlm pipe. standard ade 2 jenis flow, laminar ngan turbulent. haha..kalo xsilap la..

miss inna said...

lucu la bila baca..mcm2 gelagat prof. yg ada..^^

Ashraf Jalil said...

Inna: haha..tau xpe.. ade gak prof yg perwatakan die lawak..

Please take your time for this =)