Followers

Friday, June 17, 2011

Jururawat Jual Bayi

Tak habis-habis lagi dengan isu buang bayi, sekarang ade isu Jururawat Jual Bayi pulak.
Gulab Jan Abdul Jabir, seorang bekas jururawat di sebuah hospital swasta di Jalan Ipoh berusia 49 tahun didakwa atas tuduhan memperdagangkan seorang bayi perempuan berusia lapan bulan.
Duit jaminan RM10000..Perghhh..Kopak duit mak oii...

Gulab Jan diwakili oleh Peguam Gerard Lazarus (name stylo beb) dan jika sabit kesalahan, boleh dikenakan hukuman penjara 20 tahun.. Tertuduh masih bujang dan kalo kene hukuman tu, maka bole kuar penjara mase umur 69+ tahun. Fuhh..Dasyat.. So, dengan fakta tersebut, Peguam Gerard Lazarus mohon mahkamah kurangkan jaminan. Lagipon, Cik Gulab tak ditanggung oleh sesape.

Kesimpulannya, adalah lebih baik kalau kita semua jual mende2 lain yang boleh dijual seperti sayur-sayuran, buah-buahan, mahupon rempah-ratus. Ape punye kreativiti la nak men jual-jual baby nih. Memang tak patot.. Bayi itu kan untuk dijaga dan dibelai dengan penuh kasih sayang. Jangan le jual baby orang lain.. Kalau nak jual bayi gak, gi jual anak patung bayi. Boleh kaye gak kalau kene cara dan tak langgar undang-undang.


*salah angle tutup muke wehh Cik Gulab! Belah kiri! Belah kiri!

18 comments:

aienhashimm said...

ape lha ..
-.-'

.:AiN iKeUchi:. said...

cam ni kalau nak bersalin wat bidan kampung ja la..huhu

Nur Syazana Mohammed Sani said...

rejam jerk ramai ramai die nie ,. xperi kemanusiaan langsong ,.

Izyan Khalidah said...

ishh,, orang sekarang memang ramai yang tak berhati perut. buang bayi sana-sini, dera baby. ni nak jual baby pulak. ingat senang ke mak dia nak lahirkan baby sihat sempurna. ;(

Ashraf Jalil said...

tu le..sesuke hati je jual anak org..

Farhana Jafri said...

prnah tgk movie sal nurse yg sengaja lahirkan baby awal dri due date then jual baby tu kat org luar ngara. xpsal2 c ibu tu kna naik mhkamah sbb ada niat nk bunuh kndungan sndiri..

jemput singgah ANASAURUS :)

i'm ezza haniza said...

cm cter nora elena..tapi tu org menyamar jdi jururawat yang jual bayi! haahaha

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

ces. ape punya orang daaaa.

miss inna said...

kecian bayi tu, awal2 lg da kena jual..aduhai, mcm2 la hal zaman skrg nie..smpai bayi pun jd mangsa keadaan..

miss inna said...

kecian bayi tu, awal2 lg da kena jual..aduhai, mcm2 la hal zaman skrg nie..smpai bayi pun jd mangsa keadaan..

FaiZaH Fyn said...

kompius jugak ni..dia culik baby dekat hosp dia keje ke??pastu jual or dia culik je kat mane2 bru jual??

zaeimah ismail said...

kelakar la gambaq tu~~~
=D

Ashraf Jalil said...

tau tau la detail perdagangan baby tu cmne. rasenye die culik baby yg lahir kat hospital tu kot. detail xde lg kat news

AzwanRamli said...

mcm2....haha

FaiZaH Fyn said...

oh ok..tengs :)

Bella Latip said...

ape bengap bebenor nih.... xdak keja len la tu... nak kaya cagha cepat.. tadak hotak apa minah nih.... apa kata kita jual baby dia lak.. baghu padan muka dia...

ajwa said...

Assalam,

Akhir zaman macam2 org jual. Takdak produk bleh jual bayi orang plak tu. Kejinya...

http://lautkasih.blogspot.com/2011/06/make-love-not-war-biar-betoi.html

Ashraf Jalil said...

Papepon, yg buang bayi tu paling trok. sbb dah bunuh 1 nyawa..

Please take your time for this =)