Followers

Sunday, June 26, 2011

Cerita Di Sebalik Header Blog



Sebenarnya, gambar yang aku gune untuk header kat atas telah diambil oleh seorang kawan..

Agak-agak ramai tak orang boleh jawab kalau aku tanye lokasi dalam gambar tu katne?
Hehhee..

Secara jujurnya, gambar tersebut diambil kat ruang tamu basement umah aku kat canada .. Tu adalah rumah 1st yang aku pindah masuk. Basement tersebut telah dijadikan studio jamming oleh membe2 aku yg kaki jamming.
Lampu warna-warni kat belakang tu sebenarnye adalah lampu raya yang telah dililit pada drum.

http://www.flickr.com/photos/frawees89/

Link kat atas ialah website flickr membe aku yg amek pic tu, Frawees photography.. Jemput usha hasil2 tembakan beliau yg mantap..

Pic header tu telah disnap menggunakan canon T1i dan lense portrait 50mm 1.8f + speedlight canon.

17 comments:

Nurul Amira said...

pttlah cntek je gmbar . clear sgt :)

Nurul Amira said...

pttlah cntek je gmbar . clear sgt :)

Miscellaneous Smiles said...

patut arr cun gilee

Ashraf Jalil said...

pic ni da edit sket act :D

tomato said...

memang chantekkk pic tu ^^

ishiko said...

hooh.. da hagak mesti kat canada jgk.. tp pikir dua kali ingt kt i-city tu..^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kenal.dtg dr blog abg ben.gmbr mmg cantik

Aman Ibrahim said...

it's a masterpiece~ nice!

MyMye MyMya said...

nice pic...;D...

The Towel Ninja said...

haha..aku punya impression ttg gambar ni.
diambil dekat tepi jalan raya .
lampu tu aku ingat lampu dekat jalan raya -_-"

shigellazoster said...

sangat chantek pic header u tu.. :) pandai kawan u snap.. :P
haha kalu amik pic i memg la clear sume jerwt2 tak dpt smebungyi.. kuikui

Aida Azryn said...

ensem. >.<

Ashraf Jalil said...

tomato: thanks :D

ishiko: ha ah..lampu2 tu cm kat i city.. heheh

Aman: heheh..membe byk lg pic superb..

Mya: tengkiu :D

ninja: aku memule tgk pon rse cm kat high way yg ade lampu kaler2 kat pokok + traffic light.. hahah

shigella: hehe..emm.. ala..edit bole kasi hilang jerawat =P

Aida: >.<

[sutera kasih] said...

patutla lawa..msti org yg snap tu pun smart jgk kan hehe

cHemPakA daNiSh said...

first time tengok gambar tu,ingtkan zed zaidi~~skli dah bace blog nie,mmmm,x der kaitan pon~~hik13

Lizzie Yasmin said...

hebat betul tembakan dia tue...

AINI CHE DIN said...

memang superb

Please take your time for this =)