Followers

Thursday, June 23, 2011

Pagi yang Panjang | 23 June 2011

Jam 8 pagi tadi dalam keadaan mengantok, aku terpakse siap-siap dan bergegas amek adik dari asrama. Objektif pada hari ini ialah membawa kedua-dua adik ke Hospital Serdang. Tujuan ke Hospital bukanlah untuk lawatan sambil belajar, tetapi untuk medical check up sebab adik aku yang form 1 disyaki kurang cell darah putih. Adik yang lagi sorang pulak demam biase a.k.a demam ngade2 tanak pegi skolah.

Sampai je Hospital Serdang, tempat parking penuh gaban. Ramai sungguh orang tak sihat oo mak aii. Last-last terpakse parking kat area bawah pokok atas tanah *bukan mambang tanah.

Kat dalam Hospital aku tengok dah macam ade concert AF dah. Orang berpusu-pusu masuk dan kaunter sangat busy. Hospital ni nampak je besar, tapi gedik gile! Ade ke diorang tak sediakan unit untuk rawatan sakit biase !? Tak pepasal adik aku xleh wat check up untuk demam. Pastu, the system is purely ridiculous. Patients have to go to the hospital just to make an appointment. Why couldn't we just make a call for that instead? We went there for nothing but a waste of an hour of our life dragging ourselves there..Pegawai tu siap cakap yang dia akan call within 1 week, but the best part is: die suruh kite kol die takut die lupe. We were really pissed off this morning .. tak pepasal adik yg form 1 tu ponteng skolah for nothing.
It was so obvious that they take it for granted. What if ade patient yg datang dari Melaka?

Nak taknak, terpakse ikot procedure.. Pegi balik ke klinik kesihatan bangi, n wat check up demam biase. Seriously, "they" need to do something about the system..


*domo membebel

14 comments:

.:AiN iKeUchi:. said...

karenah birokrasi la tu..hehe..sabaq jer la

cHemPakA daNiSh said...

krg drh pth??leukimia ke???biasa lar,mmg klu g hsptl krjaan mmbOsankan,dah lar lame kne tggu,pas tu kdg2 doctor dier sombong sgt2~~nk lempang jer rsenye~~

Mrs Hazqira said...

hahhaha...
adat hospital kerajaan..tp tu kat area KL n selangor jer kot..kat perak oke jer... :) ader jabatan pesakit luar..kat dlm hospital tu..n no need g pejabat kesihatan segala bagai itu... :)

Misz Ayu said...

ish ish ishhhh

Ashraf Jalil said...

Ain: haha.. tu le.. sampai bile nk cmtu..

Chempaka: leukemia bukan terlebih sel darah putih eyh? hehe.. haha.. tapi ramai gak doc yang baik2..cm ade satu doc kat klinik kesihatan.. layan patient lembut n relax je.. :D

Hazqira: emm.. yg pagi tadi tu dox dari klinik kesihatan suruh gi hospital serdang. pastu lain lak jadiknye..nampak sgt tak sync info dgn btol.

Ayu: uish uishh uishh ..haha

zaeimah ismail said...

marah staff hospital tu..=D

.:AiN iKeUchi:. said...

ashraf:kena g wat aduan kat aduan rakyat la cm tu..hehe

FaiZaH Fyn said...

doc xde bagi refer letter ke??maybe lg cepat kalau ade surat dari doc yg suruh pergi hosp tu..

Nur Intan Syafinaz said...

I'd experienced this byk kali dah..since i have appointment every 3 months dekat Hosp Serdang..and each appointment I have to wait like 3 hours sebelum dipanggil masuk ke dalam bilik dr..Hosp serddang mmg sgt ramai org dan kena bersabar je lah~~

Ashraf Jalil said...

Zaeimah: haha.. diorg xsalah..org atas yg salah :P

Ain: heheh.. pastu aduan diabaikan..

Faizah: dah ade surat doc.. siap bawak lagi, then die suruh buat appoinment..

Intan: boleh gi shopping jap kat alamanda sementara menunggu -_-'

emeera asnary said...

x tao nk habaq lagu mana agy, kene pakai lagu rock metal baru paham gamak nye ! haishhh....

Ashraf Jalil said...

emeera: pakai lagu death metal tros! hahah

niena shopping2u said...

sorg HA hospital serdang pernah kena sound ngan sy, bwk ank buah prgi kt emergency sbb asthma, dia xlayan.. katanya ank buah sy tu ok.. pastu sy wat surat aduan.. org tu kna hukuman, tpi rasa bersalah plak

Afifah Ahmad said...

hmm,agak bengang baca pasal entri ni..
tp nasib baik domo tu comel..sejuk sikit hati..:)

Please take your time for this =)