Followers

Tuesday, June 7, 2011

Al-kisah Roti Arab: Aku Memang Noob Gile



Bayangkan dah 20+ tahun aku hidup di dunia yang indah ini, aku tak pernah tahu akan kewujudan roti arab ni sampai la 2 minggu lepas. Aku merupakan seorang yang sangat taksub dalam bidang pemakanan nih dan memandangkan aku rase aku telah melakukan satu kesalahan besar sebab tak mengenali roti arab ni dari dulu, aku telah menghukum diri sendiri dengan melantak 4 set roti arab dalam mase sehari. Jika diperhatikan dalam gambar diatas, itu adelah set roti yang ke-3 aku makan. Muke nampak senyum tapi dalam hati kecewa dalam kegembiraan.

Roti Arab ni mempunyai teksture lebih lembut dari span basuh pinggan dan isi yang putih sesuci debu (dilarang makan debu). Apabila dicecah dengan dal + sambal, maka terhasillah kombinasi rase yang awesome gile yang mampu geletek geli-geli segale reseptor rase yang ade kat lidah aku.

Lepas ni aku nak gi makan roti arab lagi la.. Dah addicted sudahh..

23 comments:

Belog MTT said...

kALAU FREE JOM JOIN SEGMEN.. :)

http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/segmen-dia-selalu-support-blogger-baru.html

Mrs.PaPaDom said...

kesiannya. kesian smpai tak tau nak ckp ape dah. muahahaha.

keroro said...

pergh nampak sedap !

Pink Frogy said...

mkn planta n gula pun sedap.. aku salu request kt mamak... hehehe

b@by ph@t said...

hahahah...klakar lah ayt (dilarang mkn debu 2) ouh..ak pun bru tau psl roti arab nie..nmpak cm sdp je

najwaMazlan said...

makan tak share eh? bak sini 5 set! haha!

miss Sushi ♥♥ said...

cerita nak hebat jeh.:p

puanbee said...

mcm saya juga ni , tapi dah beberapa tahun lepas lah ..waktu kena tukar kerja di tempat baru tengok kawan2 asyik makan roti arab , last2 saya try rasa ..memang sedap dan tk boleh lupa ..tapi tosei lagi sedap kot heee

iddy said...

huu,,sounds sedap

ceriteraliyana said...

yeezzZZzaaa!! roti arab sangat best! xcukup kalau makan satu..^^

Ashraf Jalil said...

MTT: Oraitt =D

MrsP: haha.. perlin nampak.. :P

Keroro: mmg sedap!! :D

PF: planta best!

Baby Phat: heheh..yess..kite same geng.. :P

najwa: Haha.. nak lawan makan sape lg byk ek?

Miss sushi: hebat ek cite tu? hahaha

PuanB: Tosei kalo kene ngan kuah sedap baru best..kalo tak saye rase besi..hahaha

Iddy: haha..rase pon sedap..

Liyana: yozzzoo..tau xpe.. bole ketagih woo.. haha

Nur Intan Syafinaz said...

Aish tetiba rse lapar~~~

puanbee said...

betui2 kuah dal tu yg payah ada yg tk kena dgn taste huhu

Ashraf Jalil said...

Intan: makang jgn x makang..hehe

PuanB: Kuah dal ikot org tukang masak gak.. kalo pandai masak mmg sedap le rase.. xsuke yg rase payau..

EllaAqasha said...

sodap hingga menjilat jari kaki~ hahaha..lapar trus mlm2 buta ne..adess

Ashraf Jalil said...

jangan makan kaki.. haha

Belog MTT said...

Peberet tuh ~ Nyum nyum.. :)

blackroses said...

ash...roti arab ni ..dulu time kuliah di UIA measti beli bawak beli..atas dia tekan2 sikit..letak bahan2 pizaa..bakar..jadi pizza tau..trylah..diornag ada jual satu bungkus rm2.50-rm5....tapi yang jual kat IUA tu sedap..berat sikit...kalau kat kedai ringan je

c mok said...

la baru tahu ke ? HAHA
dulu 50 sen je 1 roti arab sekarang tatau la berapa . sedap pula tengok anta 1 set bole . HAHA

Ashraf Jalil said...

MTT: bestt..lg sedap dari gegule kapas..heheh

BR: dulu penah try wat pizza yg instant masuk oven tu.. Hangussss..

Cmok: wokeyy! minum mau apa? hahah

puteraduyong said...

sedap nampak...

saveqmm said...

memang sedap roti arab tuh..
btw,saya blogger baru..jemput ke blog saya..http://saveq.blogspot.com/

Ashraf Jalil said...

saveqmm: worait..mekaseh jenguk!

Please take your time for this =)