Followers

Monday, June 6, 2011

Cerite Kelakar Di Sebuah Hospital

Cerite ini telah diceritakan oleh kakak aku yang merupakan seorang pharmacist di sebuah hospital..

Kat hospital biase la, bile giliran pesakit dah sampai, name pesakit akan dipanggil untuk masuk ke bilik rawatan mahupun ke kaunter untuk mengambil ubat..Dan bile bilangan pesakit ramai dan keadaan agak sesak, name pesakit terpakse dipekik dengan kuat..

Keadaan boleh dikatakan agak tragis apabila seorang pesakit ni bername "ENCIK KABAKARAN".
Dan keadaan itu telah berlaku dimana membe kakak aku terpakse memekik name tersebut..

"KABAKARAN!! KABAKARAN!! KABAKARAN!!"

Bunyik dah macam KEBAKARAN kan?

Dengan itu maka gabra lah pesakit2 lain yang sedang menunggu..Nasib baik xde bomba datang kalau tak dah jadi isu false alarm lak.

Kalau orang Melayu, paling-paling pon name BAKAR..Takde la orang nak salah interpret bile nak pekik name tu. Dan setakat ni aku pon tak penah jumpe lagi orang name BAKO yg kalo namenye dipekik bole jadik "KITE BAKO JE!".. So kesimpulannya, kalau nak pilih name anak, pilih la yang molek2 dan tidak mengkonpiuskan orang..

19 comments:

Lizzie Yasmin said...

skang dah modern, nama kita tertera kat screen jer...
hehehe

sherra said...

haha- cam pelik jee name beliau :P

Anonymous said...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

mungkin ada yang lebih parah lagi apabila wujudnya nama padi bin sawah.;)

well, KABAKARAN juga suatu nama yang agak aneh.

Bintang Biru. said...

hahahaha. kesian pakcik tu nama kabakaran. huhuhu

shigellazoster said...

heee... cite betul ke ni.... kalau sy kat situ compem gelak tak abis la.. haha.....

*cik syu* said...

hahahahahah ! mesti muka sume cuak habis :)

Nur Intan Syafinaz said...

hahaha..nmanye mmg kebakaran ke...

Cik Lya said...

kabakaran??
ape ke pelik name nye tu..

aidaRupanzel said...

kikiki...lawak la...blh imagine time tue... ^_^

AesyaZealous said...

haha betul jugak kan. bagi nama elok2 sikit la.

seb baek org tak lari2 keluar hospital. hihi

k a k L a m p said...

hahahh.. adoi la.. nape sume org pos entry yg besh2 gile..sakit pewot kot bace.. adoii la... siyes msti time kecik asik kene ejek jerk nih hahahah

~MiZz Atie ZieYa~ said...

hahaha....sabaq ja la

FaiZaH Fyn said...

selalu jugak jumpa patient nama pelik2 sikit...sometimes tergeliat lidah nak sebut haish..

SofieyAzwa said...

Kabakaran? Nasib bukan Help help help! Hahhaha.. Pelik gak nama dia tu

cik siti said...

okeh, this is funny. :)

abeh, yg nama suparman tu? tak ke org mintak sign pulak? kih3

Ashraf Jalil said...

KABAKARAN anak lelaki ape tah..xtau..haha.. tu bukan name org melayu :D

miss lady said...

haha ini lawak :P

Ashraf Jalil said...

heheee :P

Please take your time for this =)