Followers

Sunday, July 31, 2011

Bala Time Exam (Repost)

Act, mende2 ni terjadik banyak time aku 1st n 2nd year. Situasi-situasi yg berlaku ni aku rase banyak je berlaku kat student2 lain. Almaklumlah, malang xberbau.. Sbb tu lah die xyah pakai perfume. Berikut adelah insiden2 tragis yg berlaku semase aku jawab exam.


1. Terlupe letak handphone dalam beg n alarm tak matikan.

Ini kes memang busuk punya kes. Dah la terang2 dalam peraturan bgtau handphone takleh bawak masuk dewan. Exam start pukul 2pm sampai 5pm, kol 3pm alarm handphone dalam poket berbunyik. Asalnye, niat aku nak set kol 3am malam smalam tapi malangnye ter"set" kol 3pm. Kalo alarm bunyik jam loceng xpe lagi, ni bunyik lagu crazy frog. Aku telah diisytiharkan menganggu konsentrasi mereka2 yg duduk berdekatan ngan aku dengan gelak ketawa.. Nasib baik proctor bagi can suruh off hp n letak kat atas lantai.

2. Tgh2 exam nak terkencing

Mmg pantang keturunan aku le kalo nk gi kencing time2 exam nih. Bukan xleh nak pegi, tapi dalam dewan tu ade beribu org. Yg nak kuar gi tandas dalam satu mase ade la 20-30 org. Undang-undang pulak mengatakan kalau nak keluar dari dewan kene beratur n kuar sorang2. Tak ke hampeh bunyiknye tu? Mmg aku jawab exam sambil mengepit kaki le sampai mase tamat.
Lain kali aku xnak minum banyak seblom exam. Tobat dah..

3. Notes dan buku teks setinggi gunuingg jatuh berterabur atas lantai.

Ini lagi satu. Aku mmg xpuas hati btol la kat pihak uni ni.. Duit banyak, tp provide meja kecik gile. Dah le exam open notes,. Semua org mmg akan bawak buke+notes banyak gile coz course material sangat byk. Setiap 15 minit ade je bunyik org terjatuhkan buku n file2 dr meja. Lain kali aku nak bawak meja aku sendiri la, beli kat ikea 100 x 100 inch punye..Ade ape hal?

4. Orang depan bisik mintak pemadam.

WTF? Udah le meniru org sebelah, mintak aku pemadam lak tu.. kalo proctor tuduh aku meniru n kene jumpe dean, mmg aku sumbat 2 bijik pemadam STADTLER dalam lubang hidung die sampai mati xleh bernafas.

5. Blur

Ni mmg xleh salahkan org lain..Salah aku gak sbb xtdo 27 jam b4 exam.. Exam straight 3 hari, n mase study xcukup. Terjadik mase final exam 1st sem 3rd year aku utk exam dynamics machinery. Penipu punye Redbull.. Ckp boleh bg tahan ngantok dan meningkatkan kadar kefokusan minda time letih.? Aku nk duit aku balik !!




Aku xteragak2 nk jawab cmni kalo blur

13 comments:

Siti Farah said...

bala gak bila rasa tertipu dengan jadual exam.. penat menunggu, tiba-tiba venue exam tu lain.. da menggelabah jawab exam.. x suke!!! huhuhu...

Siti Farah said...

bala gak bila rasa tertipu dengan jadual exam.. penat menunggu, tiba-tiba venue exam tu lain.. da menggelabah jawab exam.. x suke!!! huhuhu...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hehehe..time exam nak terkencing tu mmg selalu jadi..kekadang tu sakit perut..sabar jelah..

AesyaZealous said...

sy pn pernah thn kencing. dewan sejuk gile. tahan sampai rase nk kene batu karang dah.haha

Ashraf Jalil said...

Farah: haha..pnah termiss 30minit exam sbb venue bertukar ..

Fatin: saket prot tu mmg bala..hahah

Aesya: bahaye tuh..kerana exam, masuk hospital..haha

Ibtisam Najmi said...

setakat ni kalau jawab exam kat uni ok je lah.alhamdulillah.tapi masa kat spm dulu, sepanjang exam demam :)

kaizen said...

sonok la hang jwb exam open book... tp... slalu nyer open book lg ssah ye dok??

latest entry 2 Benda yang Blogger TAKUT & Urban : Camera Paling CANGGIH

Ashraf Jalil said...

Najmi: seblom exam mmg kene jage kesihatan..hehe

kaizen: haha.. tau xpe.. tu yg die bg bawak masok sume material..

TeAqArH said...

penah jd mase exam baru2 ni....nak masuk exam da..baru sedar pencil case tertggl...pergh..member2 nk bg pinjam pen..pe kejadahnya...dlm tu sume ade..slip,ic..lau xde..kompem2 xleh masuk...pe lg..wat muke 1sen pg pinjam moto n shoot..masuk 10mnit lewat...n lucky..paper tu dpt A...^_^

Ashraf Jalil said...

Teaqah: perghh..orang genius kannn..mesti la dpt A... kagum2..

TeAqArH said...

org doa..kite aminkan..amiiinn~~~~..tp ni jasa lec tu yg memang baek....every chapt dya bg asgmnt n quiz..so tiap2 kali tu la review nye..^_^...

Muaz Faris said...

bukan sahaja bala. malah bengang

Saya Ira said...

ahaha.yang last skali tuh.find x.memang la tiap kali exam kalo dia tanya find x, explain why blablabla.rasa nk je tulis,
"text book, chapter 5. thank you!"

Please take your time for this =)