Followers

Saturday, July 30, 2011

Segmen Bagi Gambar | Ben Ashaari

JOM JOIN KAT SINI !!!

Apabila Bro Ben wat segmen yang ade kaitan ngan gambar yang kite sendiri tangkap, aku tahu yg aku memang akan taksub gile untuk join.. Sebenarnya aku start pegang DSLR awal 2010..Namun terpakse korbankan sume gear aku untuk sebab2 yg tak dapat dielakkan. Tapi sebelum tu aku banyak pinjam DSLR kawan untuk buat research pasal mende2 technical. Aku belajar editing gune photoshop etc memalui internet sendiri sebab tak ramai orang yang baik hati nak bagi ilmu. Berikut adalah salah satu pic yg pernah aku hasilkan..




Ramai cakap pic ni aku cilok dari Google. Tapi terserah mereka nak percaya atau tak. Pic ni aku tangkap pada pukul 4 petang mase baru balik dari campus. Time tu aku masih bersama D90.. Dengan berbekalkan lense 18-200mm VRII, aku snap, crop, n edit dalam 2 version sebaik sahaja sampai rumah.. *click kat pic untuk enlarge dan korang boleh nampak kesan kawah selepas aku tambah detail kat pic tu.

P/s: jemput tgk hasil2 kerja lain kat Wall Photos fb .. Pada aku photography membolehkan seseorang appreciate lagi alam ciptaan Tuhan kalau kene pada cara. =)

15 comments:

HH said...

Terbaik la gmabar ni.. I like...
jgn lupa tgk gmbar saya :)
http://hasfanizam.blogspot.com/2011/07/hh-ben-ashaari-dan-pokok.html

HH said...

Terbaik la gmabar ni.. I like...
jgn lupa tgk gmbar saya :)
http://hasfanizam.blogspot.com/2011/07/hh-ben-ashaari-dan-pokok.html

visitme@FaTiN cOrNeR said...

yes..cantik..

NoRa DaDiLLa said...

subhanallah... sgt cantik.. nmpk clear kawah kat bulan tu.. huhu.. nice job! =))

azlina_muhammad said...

nice....:)))

Farahin Ahmad said...

cantek!

Misz Ayu said...

sukeee sgt niii.. awesome2!!

Gadis Pantai Timur said...

wah...cantik gambar ni..pernah ambk gambar bulan guna teleskop..snap kamera biasa je..tapi masa tu bulan sabit..tak jelas sangat kawah..

Yumida said...

wooo...good effort! mmg berbakat jd camera man nih..

salam ziarah n happy berblogging yer..

Zulaykha Atyra said...

wow...smartlah gambarnye..sudi-sudi jenguk ye,,
http://zulaykhatyra.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-carik-blogger-comel.html

Ashraf Jalil said...

mekasehh.. jemput letak link kalo ade pic best2..=D

TeAqArH said...

masha ALLAH....Allahu Akbar....kebesaran Ilahi....terasa kerdilnye diri ini...

PeRmAtA bIrU said...

wah cantiknya... memang lawa la.. terror argh...:)

BeloG MTT said...

Superbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb !

Ashraf Jalil said...

masehh :D

Please take your time for this =)