Followers

Friday, July 29, 2011

Single Vs Couple | Toksah le taksub bebeno.

Maksud aku, kepada yang tgh couple2 ayam dan rase-rase belum mampu bagi anak orang makan, toksah le taksub bebeno
Baru-baru ni aku terbaca ade satu blog ni. Ditaip oleh pelajar sekolah..Entry yang aku terbace tu penuh dengan sifat "memuja-muja" pasangan die dan menyatakan bahawa itulah cinta yang paling suci dan akan kekal abadi.. Sorry to say, nyampahh I~ No offense but kebiasaannya, 90% orang yang aku nampak terlalu taksub dengan cinta pra-matang camtu tak kekal lama. Alangkan yang bertunang boleh putus, yang kahwin boleh bercerai..

Ini cerita benar. Sampaikan pada tahap sekarang ni, aku rase dah boleh dapat hint sampai mane perginye hubungan mereka tu.. Kenapa aku cakap camtu? Sebab 9 daripada 10 pasangan yang aku peredict sejak aku form 4 sampai la sekarang ni memang tak kemane perginye. Aku rase aku pernah bgtau pasal definition love dulu. " Love is what's leftover when being in love has burned away."..Aku juga pernah nampak satu couple ni. Bole kate "perfect" la dari segi zahir.. Yang lelaki hensem cm dari Brad Pitt, yang perempuan macam bidadari. Hari-hari dok post pasal cinta agung mereka kat public. Last-last clash sebab memasing ego n dah bosan ngan each other. Tapi dah fb memasing.. Sukati diorang la nak update status ape.. Berbalik pada quote love tadi, kalau dah hari2 dok post pasal kelebihan pasangan masing2 dan betapa untungnya mereka dapat each other, jelas sekali yang "expectations" yang menjadi faktor cinta rather than "acceptance".

Korang nak love serve korang? Atau korang serve love tu? Kalau korang yakin ngan diri korang, pasangan korang lak camne? Isu yang lebih penting, boleh ke couple nih? Hehehe

Jemput baca entry ni:



Jom join bagi pendapat kat SINI

17 comments:

FaiZaH Fyn said...

sometimes bila tengok budak2 sekolah bercinta rs mcm diorg buang masa..perjalanan jauh lg..mcm2 org diorg akan jumpa..

Ashraf Jalil said...

mungkin tu cara diorg kenal dunia.. ntah le.. agak buang masa gak la..haha

TeAqArH said...

kadang2 lucu tgk budak2 skolah bercinta..lg2 dak skolah rendah..adoyai..dulu2,lau nk kaur bandar berpeleseran.jgn mimpi la dpt...tp tgk budak2 skrg..advance kemaen..tp one of my fren da kapel hampir 8thun da kapel....hope relationship dorg till death..amin

yunZ said...

sampai sekarang tak mengaku ada pakwe. sebab dia pun wat cam2..haha.adil kan?

TeAqArH said...

yunz: hahaha..yeke??okeh la tu...lau masing2 x kesah..^_^

Yuyu Musa said...

hehe..

aku jujur tak suka pada ppuan/lelaki yang sangat suka menunjuk bf/gf dia kat public.privacy kita tetap privacy.

klo skali dua nk memuja its okay tapi kalau tiap detik bersama asyik nak post,sangat annoying namanya.

Ashraf Jalil said...

teaqah: haha..ayat superb ..da lame xdgr ayat "berpeleseran"..hehehe

yunz: haha..depress nampak..

Yuyu: nyampah kan? paham..HAHAHA

My Name is Mar said...

Bak kata ayah, CINTA COKLAT!

Nanti, bila diorang meningkat dewasa, mesti diorang akan rasa segan bila mengenangkan semula apa yang berlaku..

Bila lelaki dan perempuan mengGEDIX

.:AiN iKeUchi:. said...

haha..betul2..bila terlalu manis bercinta sebelum kawin nanti dah kain semua yang manis2 tu dh hilang..simpanlah yang manis2 tu untuk kawin nanti..ekeke~

ieLa yaaCoB said...

betol2...single is better:)

Ashraf Jalil said...

Mar: coklat sedap kott..haha

Ain: cinta ibarat makan tebu..makan laju2 ilangla manisnye..cewahh

iela: hehe.. single is pringles..

kaizen said...

this is best bro....

Ashraf Jalil said...

best bro..thanks bro..

AINI CHE DIN said...

pernah jugak bca kt satu blog budak skolah jgak,,kdang2 geli geleman pun ada baca...huhuhu

Wanie Asri said...

huisyhh,,xyah nk jejauh,,,tngok member sndiri pon kekadang..adoyaiiii,,,,bkn jeles tp rimas,,,hoho

mawarsariamani said...

hahaha.. betollll~!!!!!!! setuju 100% la.. bile dah frust menonggeng, mulakan, ilang akal la, terbabas kete la, terjatuh bangunan la.. haih.. buang mase je kan monkey love tu

mawarsariamani said...

hahaha.. betollll~!!!!!!! setuju 100% la.. bile dah frust menonggeng, mulakan, ilang akal la, terbabas kete la, terjatuh bangunan la.. haih.. buang mase je kan monkey love tu

Please take your time for this =)