Followers

Monday, July 4, 2011

Hilang Macho Kalau Terus Camni


Ape pendapat korang kalau lelaki membahasakan diri "kite" atau "awak" sesama lelaki ? Itu adalah culture yang dah lame melekat kat lidah aku apabila bersama kazen2 lelaki belah mak. Sebenarnye mende ni berlaku sebab sebahagian besar zaman childhood aku dihabiskan bersama kazen2. So tau2 je la kalo budak kecik, mostly membahasakan diri "kite" "awak". Itu pon mase umo aku 3, 4, 5 tahun dulu.. Then mase sekolah rendah pon still bahasakan diri camtu.

Keadaan menjadi sangat awkward bile umo dah mencecah 20+. Badan dah besar tough2 *sangat tapi ber"kite-awak". Perghhh.. Aku dah rase cam gay dah. Kemon la.. Takkan sampai umo dah 40 tahun nak ber"kite-awak" ? Cube bayangkan kalo bapak2 sedare korang yang dah umo 40-50 bahasekan diri camtu sesame diorang?

ARGGGHHHH!!! Kat kampung aku so far takde lagi yang camtu time raye.. Fuhhh.. Naseb baik..

So, setelah berfikir panjang..Dalam keadaan segan2, aku bersama kazen lelaki bersetuju untuk tukar bahasa kepada "kau-aku". Segala perasaan segan harus diketepikan demi menuju ke arah masa depan yang lebih cerah, bermaruah serta macho.

13 comments:

TeAqArH said...

awak awak..kite suke la tengok rambut baru awak yang boleh wat cicak mati tu...kite tiru awak boleh tak???
hahaha..memang lucu sgt2..tqah pun guna aku ko ngn sape2..cume di awal2 la guna saya awak(siyes,sangat formal)..
muahahaha

dayah said...

hehe..

Fina Fento said...

hahah. kelakar kot kalau lelaki yg besar panjang dok berkite-awak sesama sendiri :P

Ashraf Jalil said...

Tea: mekaseh.. hehe..:D wat la kalo terrer.. :p

dayah: hoho..

Fina: tau xpe..cm plek je..

TeAqArH said...

hahaha,...bukan terrer tak terror kat sini..tea nak bg cicak tu hidup lebih lama...^______^

nadhira said...

kelakar kot :p

HAZWANmohd said...

hye awak.. kite nak komen ni awok! hahahaa

SiS NaD said...

Salam Ashraf...

Sis masih ber'kita-awak' dengan kawan2 Sis walaupun dorang guna 'kau-aku' dengan Sis... Just dengan perempuan je... :D

Ashraf Jalil said...

kalau perempuan berkite-awak normal kot..hhehe

cahaya inspirasi said...

hahaha...so funny ok! serius sbb u all "lelaki"..time bergurau mungkin bleh accept la kot...tp sbnrnya klu mmg dah terbiasa dr zaman kanak2 rebina lagi mesti agak susah utk ubah..semua tu take time...hope raya thn ni u all x ada la "berkita awk" lagi..hahaha..(nt hilang kemachoan) apatah lagi dgn rambut yg baru tu kan:P

Ashraf Jalil said...

CI: tau xpe.. awkward jek rase..-_-'

FaraaNabilaa said...

Lelaki ber ' kita-awak ' ?
HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA :P

Farahin Ahmad said...

hahahaa...gile tak feeling kite-awak..aduhai

eh aku-ko lagi gagah !

:)

Please take your time for this =)