Followers

Tuesday, July 26, 2011

FINALIST SUNSHINE SMILE CONTEST




Akhirnya, SUNSHINE SMILE CONTEST dah pun sampai ke kemuncak. Dalam 5 gambar kat atas, siapa juara ? Hueheheh...Mesti korang tension sebab aku asyik drag mase je kann? Jangan marah... Keputusan dah pun berada dalam tangan kami. Kepada yang tak tersenarai, jangan give up sebab pasni akan ada lagi contest sebegini. Hadiah camera gak, tapi cam digital.

Sebelum korang teka siapa pemenangnye, ingin saya memaklumkan bagi pihak juri bahawa gambar-gambar diatas diadili melalui beberapa elemen penting. Yang pertama ialah senyuman para peserta tu sendiri. Takkan ada senyuman yang betul-betul ceria melainkan dari hati yang ceria atau terdapat moment ceria yang trigger senyuman tersebut. Atas sebab itu, juri meletakkan "suasana" sebagai elemen kedua dalam menentukan pemenang. Elemen yang ketiga merupakan elemen penegasan. Untuk elemen tersebut, perkara yang dititikberatkan termasuklah angle dan segala-galanya yang menjadikan senyuman itu solid. Untuk element ke-3 juga, kami bergantung kepada 1st impression terhadap semua gambar diatas.

Bila nak umumkan pemenang? Malam nanti .. Tunggu semua dah balik dari skolah/kerja ye..

24 comments:

TeAqArH said...

ase2 cm mizlulaby je yg menang..hehehe..
gudluck kpda semua finalist ye..^_^

TeAqArH said...

akan menanti koctest yg baru pulak...^_^

TeAqArH said...

xpun mamarifqy...^________^

ann dhaniah said...

gbr kapel tu sweet la! suke2

cahaya inspirasi said...

wah...akhirnya...hope pasni x ada la kecoh2 lagi...kesian ashraf yer...

cikCT said...

waaaaa...gmbr i takde...prust2..takpe2.next contest ada..sy suka tgk gmbr yg last sekali tu.hepi ^_^

fierapirot said...

gudluck dekat diorang semua..=)

Ashraf Jalil said...

heheheee

TeAqArH said...

debaran makin terasa...macam nk tunggu pengunguman raya pulak..pose pun tak lg...

Maya Lisa said...

gehehe ^^ Maya thumbs up yang last tu !! Mmang hapi syungguh !!

taufikmaria said...

tahniah2!!

yanadimple said...

wowwww.. cantek cantekkk gamb sumeee >.<

gudluck cntestants

http://yanadimple.blogspot.com/

y u y u Z u l a i k h a said...

semua cantikkkkkkkkkkk! ikhlas senyum tu!! hmm. pening kepala!!!!

hye mamazarfannn!!!!

y u y u Z u l a i k h a said...

kojaruddin senyum sangat lawa!! dengan mata dia.. macam lengkap je!

tapi suka misslulaby! pic nampak sangat menarik! ceria!

kak suzie terbaik sebab ada zafran sekali, dua dua senyum sangat lawa!!!

mamrifqi nampak sangat sangat ceriaaaaaaaaaaa!! nak diaa!!! nampak tak buat2~

tapi tapi paling comel yang nabila tu!! nampak senyum dia sangat semulajadi :)

macam mana ni :'(

Miss Kira said...

gudluck to the finalist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D

fiq. said...

wah, senang nak pilih ni...

*naseb baik tak join, mau luluh hati

fiq. said...

yang last tu memang max punye smile kot, haha, terbaik

miszvanilla said...

mamarifgy..paling sweet..:D

einz miszmessy said...

musti kak ML!!!

Ajeerah Fareha said...

yg last tu best mcm candid and very genuine. suka3. tp yg menang tu pun okay la. senyum yg luhur. eceyh ayat.

MamaRifqy said...

oooopsssss...walaupon me tak menang..tapi dah cukup hepi jadi finalist ! terujaaaa sbb dapat geleme jap kat blog encik popularrr ni..hehheheehee..nway..tq and tahniah pada yang menang!

miszlullaby said...

ML baru tau dapat jadi finalist.ketinggalan sungguh saye ni. hehe..tahniah pada nabila.comel budak dua orang tu :)

[sutera kasih] said...

antara byk2 tu..memang gambar yg kedua tu yg menarik perhatian sy hehe
nice smile :)

Ashraf Jalil said...

semua hebat2..susah nak pilih pemenang =)

Please take your time for this =)