Followers

Tuesday, July 19, 2011

Wanna Make 10 Million Bucks?

Ashraf: Ok. Katekan la ashraf nak buat bisnes.. Camne nak start?

Mr X: Now tell me how much do you want to make?

Ashraf: 2 million?

Mr X: Come on Ashraf ..That was my dream when I was 20..

Ashraf: 10 million?

Mr X: Ok.. You wanna make 10 million? U must prepare to give out 10 million. Which means you must get ready to sign a loan for 10 million. Thats the rule.

Ashraf: Memang berani mati tol..

Mr X: 10 years ago i signed a loan for 30 million.. But i managed to get it back. Satu mende je la kene ingat. If you do nothing, u get nothing. Theres no such thing as orang tolong kite. Thats bulls#*t. Fikir la why should they help us on that? There ll always be a catch . Either orang tu nak tipu u atau die boleh dapat untung banyak gak if tolong u.

I tell u.. So far ade 2 orang hutang I. Satu kes dapat masuk court. Satu tak dapat. One of them owe me 300k. And I suffer a lot bile ade perang kat Korea n Tsunami kat Japan. I lost 1 kontena in a blink. Its really tough n u have to sustain watever comes your way. Thankgod I have all my asset paid cash.. kalau pakai loan memang tak survive. Tak boleh nak wat ape pon kalau kene bencana yang macam kat Jepun tu.. Unpredictable.

Ashraf: The thing is, susah nak carik bisnes yang bawak balik millions tapi under control.

Mr X: Thats why la kene carik experience dulu. jadik apprentice.. N brave enough to take the risk

-------------------------------------------------------------------

P/s: Making million/billion bucks is my life ambition.

5 comments:

Alexandriana Alia said...

high risk, patut banyak orang senang bankrupt. huh

HaFizaH aYu said...

ada gak cita2 nk duit byk sumer..but dont know how to start

Ashraf Jalil said...

Alia: emm..tu perkare biase.. ade Mr X punye kawan bankrupt kat msia, but asset die sume kat aussie juta2..haha

Ayu: maybe start keje biase n networking dulu =)

Farahin Ahmad said...

semua bisnes ade risks..
tapi tak semua bisnes need 10 million kan..ade je bisnes yang modal nye 6 ribu tapi boleh buat untung more than 1 juta.hee

btw tolong yek comments dekat sini
http://farahdiesel.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tenkiu :)

dilly-dally said...

macam kenal je Mr. X..heheh

Please take your time for this =)