Followers

Saturday, July 30, 2011

Entry Paling Panas Aku Dicetak Rompak derr..

INI ialah entry yang aku buat berdasarkan bacaan dan interview.
INI pula ialah entry aspal (asli tapi palsu bak kata Nabil) yang diamek bulat2 dari blog aku..

Hurmm2~ Sebenarnya aku menghargai mereka yang baca n repost entry aku, tapi aku harapkan at least tag le secubit rasa nama tuan empunya entry tu. Plagiarism tak bagus maaa...


*dicreate ngan penuh emosi tuh.. huhuh.

30 comments:

#ciksuzlin said...

same.

^^nu[dd]yra^^ said...

blogger baru kot tuh ...

W a n a Eiskay said...

Da bace da. Tak patut, tak patut.

Umedia Network said...

haish. Macam2. Diorang ni ingt benda macam ni remeh. KAlau artis dah kena saman dah tu. huhu. :)

fiq. said...

xpelah, tegur baik2 meyh, jangan sampai bergaduh, sepatutnya tegur secara personal dulu k. =]

selamat berpuasa

ZIPPO MILLER said...

uit,...die Copy cat macam bulat-bulat ke atau bulat2...Tak pe la..Tegus secara baik..dan adil..mungkin die tak tau ape akibat sebenar die buat cam gitu..

Khai said...

Aku pun terkena. sekali 2 entry dia kebas. sebijik2 copy paste. then dekat blog dia letak disable right click. entah apa2 punya pompuan. tak faham betul perangai. plagiat itu haram.

Ashraf Jalil said...

kalo kat uni, kene jumpe dean, bole kene buang uni woo..

Eyda Syahida said...

sebijik same! ishhh.. =___=''

Kumbang Jingga said...

sabaq2 hehehe..bese lah dunia IT ni hehehe..copy paste tu selalu terjadi hehe..cuba disable right click.mesti dorang nk copy pun susah kan ..jd dorang akan paham org tak mau kite copy entry dia hehehehe

cik siti said...

blooger baru, mungkin dia tak tahuuu... dah tegur dah?

Ashraf Jalil said...

nnti die perasan le tu..

Syazwan Che Deraman said...

blogger baru..heheh..main copy je..tanpa credit..

nanti dia tahu?.
selalunya blogger baru susah nak blogwalking ;).

Ashraf Jalil said...

syazwan: haha.. biar je lah beliau.. next time terperasan tau le beliau nak wat ape..

TeAqArH said...

sebijik kot copycat..at least tukar warna tu..tegur la..lau x nnt dia wat kt blogger laen..nnt rmai lg yg mengamuk..^_^

.:AiN iKeUchi:. said...

haha..x gud lor cm tu..kena la bg kredit kat tuan punyer yang menulis..at least dihargaii..dan tau la benda tu orng lain yang wat bukan plagiat..

Sunshine said...

ash..i pon penah je copy paste entry org len..but i mintak izin n bubuh link la..kredit to the pencipta..patutnye beliau mintak la izin u n letak resource kan..dicreate dgn penuh emosi ker...dicopy paste dgn penuh emosi?? lol
oh well ash..ni yg terjumpa n known of..yg u r unaware n unknown of plak mst lg byk...;)

Ashraf Jalil said...

teaqah: da bgtau.. =)

Ain: hehe.. td search kat google engine, entry yg die wat jatuh kat 2nd place.. tu yg perasan tuh..haha

Suhaila: tu le.. haha.. but i guess entry tu je kot yg dicopy. sbb tgk pageviews utk entry tu pun almost reach 11k since june.. so no wonder la akan ade org akan repost balik.. lgpon its a general fact punye entry..=)

perawan pelangi said...

sabor je la gamaknye..
die dh xde idea kot nk buat entry sal ape..
pastu ade plak kaitan ngn die..

Ashraf Jalil said...

pelangi: =) kalau nak share xpe.. cume lg molek kalo bg credit..hehe

dill said...

sebijik la ashraf. tak de masalah kalau letak kredit kan? macam2

dill.

yunZ said...

aku pun pernah kena.. dy edit baik punya. then bila suh kengkawan usha dy wat entri pasal aku..cam aku ni salah besar pulak.manusia2..padahl diri sndri bersalah

Gadis Pantai Timur said...

lama tak usha blog ni..plagriarism sememangnya diharamkan..tak patot btol...

My Name is Mar said...

Blogger baru tuh....
Blogger baru ni perlu diberi pendedahan sedikit....
Biasalah... Budak baru belajar...
Tegurlah dia dengan slow talk...

Untung ke jadi SILENT READER?

FaiZaH Fyn said...

sejibik dia copy..fuh berani gila..suruh laa dia link balik kat post yang awak buat...

Dhiya Fariza said...

homagad this is embarrassing.

bella lim said...

HAHAHHAAA kesian cik abang kita. orang tu pun kesian, takde idea dah kot

Ashraf Jalil said...

dill: haha..tau xpe..

yunz: waa..tu mmg tak patot..

GPT: hmm..nseb baik bukan mende rasmi..

Mar: dah tegur +D

Faizah: dah tegur..heheh

Dhiya: eheh.. well, maybe for her, something better left unsaid..

bella: sabor je la..haha

Muaz Faris said...

sabar je la..nak bagi menampar tak boleh.dalam internet kan..

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

cehh.... kesian la kat dia....
dia nak femes gak..hahaha! .... slow talk an dia.... nnt dia fhm la dunia blog ni..ngahaha! ..jgn marh dia..kesian..kan nnt xpasal2 dia DELETE blog dia tension kna marah...ngahaha~ lek derr~

Please take your time for this =)