Followers

Monday, July 25, 2011

Ashraf Jalil Menipu SUNSHINE SMILE CONTEST?




Sampai hati depa menuduh aku menipu untuk SUNSHINE SMILE CONTEST tu... Aiyyoo.. Kang aku merajok lari rumah kang baru tau.. Keh2..

Takde keje aku nak lari rumah sebab mende-mende camni. Lain la kalau tong gas kat dapur nak meletop ke.., gempa bumi ke.., khinzir masuk rumah aku ke..,munasabah la jugak kalau aku nak keluar dari rumah sekalipun kan?

Terus-terang aku katakan yang aku tak amek hati sangat pun dituduh sebegitu. Kalau rase aku menipu, watpe join contest ni ? Hahaha.. Opppss,. itu bukan isunye.. Masalahnye sekarang, ade ke aku kebas duit sape-sape atau merugikan mane-mane pihak? Dalam kes ni, sebenarnya aku tak rase aku perlu menjadi offensive atau defensive. Entry ni pun aku buat semata-mata untuk mengisi ruang blog pada hari ini. Ade beberapa orang yang dah nampak hadiah polaroid tu depan mata. Kalau tak pecaye, tanye Yuyu Zulaikha.

Pada dasarnye, aku buat contest ni sebagai satu langkah untuk memperkenalkan blog aku pada semua. Aku decide untuk buat contest ni setelah aku beli 2 bijik polaroid dari Canada sebagai buah tangan bawak balik ke Malaysia. The bottom line is, aku nak peserta have fun dan join contest ini dengan perasaan gembira. Sedikit bayaran pun aku tak minta dari para peserta. Aku cuma harapkan sedikit kesabaran daripada mereka. Tak baik rakus-rakus.. Elok-elok rezeki nak sampai nanti Tuhan tarik balik .. Lain la kalau ada orang sudi bayar aku Rm500-Rm1000.. Satu hari pun aku boleh siapkan semua kalau camtu.. Hueheh.

Kenapa Ashraf Jalil lambat sangat nak umumkan pemenang?

Sebelum tu, jemput baca entry En. Hasrul Hassan ni. Ape yang kita semua dapat fahami dari entry tersebut? Time baca entry tu, aku suka tekankan HANYA pada perenggan ke-5

Sebenarnya contest ni bukanlah idea yang terbaik untuk mempromosikan blog. Promosi dengan sesuatu yang bersifat material sebegini belum tentu dapat menjamin kesetiaan para pembaca. Sebaik-baik cara ialah usaha yang berterusan dalam "branding" diri masing-masing, kreativiti dan penyampaian dalam penulisan. Secara jujur aku katakan, kene promote dengan blogger-blogger famous cuma akan naikkan traffic blog korang paling lama pun 3 hari je. Sepanjang aku aktif berbelog, ashrafjalil.com dah ditag oleh 3-4 orang blogger yang agak berpengaruh. Yang membawa traffic paling tinggi ialah Cik Tunang Goalkeeper Harimau Malaya yang membawa kepada 1200 UV dalam masa sehari. Yang view aku tu loyal readers blog diorang., bukan aku.. Diorang ada readers yang ramai sebegitu atas brand blog masing..Dengan usaha diorang sendiri..
Aku ade ke loyal readers? Ade la 3-4 orang... Alhamdulillah..

So, masih nak tuduh aku menipu? Terpulang.. Eventually, sebelum August ni kata-kata tu akan terpakse ditarik balik jugak =)




30 comments:

Queen F said...

kenapa pakai anon? kasik guna akaun blogger lah komen.. haiyoo takot ke? hekhekhek :D

merahitujambu said...

mungkin dia tidak sabar...tapi lebih elok percepatkan..sbb peserta tidak sbr..menang atau kalah diorg tolak tepi janji diorg th siapa pemenang...

Munna said...

abaikan lah anon2 tu semua.... =)

Anonymous said...

saya & akak anon-anon sekalian ingin meminta maaf jika membuat en.ashraf sakit hati. kali tahu kesalahn kami. tidak sabar dan terlalu gelojoh. maaf kesilapan kami. :-( kami tahu en.ashraf sgt jujur dan ikhlas membuat contest ini. maaf skli lg.

MAISHARAH said...

support ashraf!! kami sedia menunggu ....

bella lim said...

hahaha, kesian abang kita ni. rilekss :D pasal contest tu jugak kita kenal. kan kan?

Ajeerah Fareha said...

anon tu x sabar sbnarnya. target nak menang la tu. hahahahaha.

FaradyanaAzman said...

haha.. funny la... mcm ni pnye orang pn ade ke.. haiyooo

Siti Hs said...

sabar je laa..~ karenah manusia..~ mcm 2..~ org mcm tu, x sba laa tu... :D

AARRGH ! ITS ME ! said...

ASHRAFF JALIL MENIPU SAYA MAHUKAN HADIAH ITU TIPU TIPU ! HAHAHAAHA

BeloG MTT said...

Berani tanya tapi tak berani tonjolkan diri.. Ayokkk Macam nie pon boleh ekk.. Macam macam.. =.='

Ashraf Jalil said...

Ax: ko nak kene lucut jawatan jadi juri ke? haha.. weh, dapatkan aku kete utk disewa kat jb.. kalo ade aku turun

MTT: macam2 ada.. haha

fierapirot said...

ish..ish..awat jadi lagut tu???...tak sabaq sgt ke org tu???kekekeke..macam-macam..=)

AARRGH ! ITS ME ! said...

ashraff jalil menipu tak percaya baca info nie ..segala-galannyer telah terbongkar .. !

contest sunhine SMILE TU MENIPU ASHRAFF JALIL TU MENIPU !!! DUSTA DUSTA http://aarrghitsme.blogspot.com/2011/07/sunshine-smile-contest-hanyalah.html

y u y u Z u l a i k h a said...

:)

FaiZaH Fyn said...

kenapa sampai nak tuduh org menipu?adoi sabar sikit takkan tak boleh..manusia2

[sutera kasih] said...

ambil masa bah tu nk tapis & pilih pemenang..kan ashraf :)

Terbang Bersamaku said...

sabar ye...anon tue umpama "baling batu sorok tangan.."

schakeyra said...

Hahhaha, dia dah bajet dia menang la tu... lenkali jawabla..

" aku sebenarnya nak kasi kau menang, tapi kena tunggula dulu, memandangkan ko kata aku menipu, aku pasti ko tak senyum... so mintak maafla sebab kontest ni untuk orang senyum2 sahaja"


Hahahah, mampus aku pasni kena serang ngan anonymous lak hahaha~~

einz miszmessy said...

hahaha...einz ase mgkn dye masih tak matang....takpe...wtpe nak susah2 sbb komen dye....tp mmg betul pun kata asyraf...nak dptkan pembaca yg loyal payah...einz pun sama....ag2 la yg bawu nak bertatih ni...heeeee....join contest pun nak tmbh rakan...tp tak sume yg bertahan...huhuhu....

einz miszmessy said...

hahaha...einz ase mgkn dye masih tak matang....takpe...wtpe nak susah2 sbb komen dye....tp mmg betul pun kata asyraf...nak dptkan pembaca yg loyal payah...einz pun sama....ag2 la yg bawu nak bertatih ni...heeeee....join contest pun nak tmbh rakan...tp tak sume yg bertahan...huhuhu....

The Towel Ninja said...

biasa ~drama di alam blog .lol .
knp dia komen pakai anon -_-".
malu nak ngaku la tu yg dia nk sgt hadiah tu.

aidaRupanzel said...

hahahahaha...xboleh bla nak lari rumah kan.. :)

HasrulHassan [HH] said...

isk ish isk (sambil geleng kepala) ...

Farahin Ahmad said...

ish ish ish...apela..contest kan utk suke2 je..

Nur Intan Syafinaz said...

Anon2..mentang2 la anon berani la nak cakap camtu..haha..En. Asyraf ni banyak bodyguard..hihi..jgn risau ye En. Asyraf..
Me2..one of your loyal readers~perasaan~

cik siti said...

ish anon2.. tapi take positive. maybe you just take too long for the annoucement and they just ask...


p/s: bak polaroid tu!! hahaha.. padahal xmsuk pon. ;p

TeAqArH said...

eheh...pesal name den ado lat situ..malu aih...haah..cin akon da mengomen kat atas tu..ambik iktibar ye..kite kene phm jugak...yg buat kontest ni bukan duk dpn lappy 24/7....
setuju..bukan senang nk dpt loyal readers ni....bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..

IzaidiSY said...

peh ashraf.. smnjak aku tau ko ada blog lbeh kurg 1 bulan lpas, hari2 aku check bai.. haha.. aku abeskan ms ari2 baca ko pny entry dri 1st entry smpai skrg.. haha.. loyal x? hahah

Ashraf Jalil said...

no offense untuk mane2 pihak.. tiada konspirasi.. cuma realiti.. =)

Please take your time for this =)