Followers

Saturday, July 23, 2011

Sejarah Nama Saya (Segmen Reka Segmen AJ)

*click kat header diatas untuk join Segmen Istana Biru

Segmen Reka Segmen? Apekah itu? Click SINI untuk detail.

Nama Penuh: Muhammad Ashraf Abdul Jalil
Nama panggilan: Ash, Acap, JB, Jabi.

Kebiasaannya yang paggil aku Ash ialah membe2 perempuan. Membe2 yang kenal dari kecik lak panggil aku Acap. JB dan Jabi tu pulak adalah name panggilan yang dah lekat sejak aku belajar kat Taylor's College. Membe2 satu program panggil aku dengan name tu sebab aku dari JB. Name Jabi tu adelah evolusi dari name "JB". Ianya telah diberikan oleh sorang membe yg amek program South Australian Matriculation (SAM). AKu kenal die pun sebab kitorang dok satu apartment kat E-Tiara Apartment Subang Jaya. Walaupon amek program yang berlainan (aku amek International Canadian Pre-U), tapi aku tak sangka nama "Jabi" tu mampu tersebar begitu luas sampai student Canada-US mostly panggil aku dengan name tu. Memule aku tak rela, tapi skang ni dah redha dah dengan panggilan tu.. =_="

4 comments:

TeAqArH said...

jabi??? nak same dgn pak jabit dah ni...ash member pompuan erk yang panggil?? hihihihi

.:AiN iKeUchi:. said...

satu lagi..tambahan namer panggilan..serap @ sirap..haha~

PeRmAtA bIrU said...

wah... terkejut tengok segmen nih... macam kenal jer... thanks... sebab pilih segmen nih... suka nih...
:) btw... dah agak dah.. mesti dapat gak gelaran acap... :)

Muaz Faris said...

hehe. comel

Please take your time for this =)