Followers

Wednesday, July 20, 2011

Review: Harry Potter and The Deathly Hollows part 2

Untuk cerita terakhir Harry Potter kali ni mengisahkan perjalanan Harry Potter menghabiskan sisa2 perjuangan dalam memusnahkan Lord Voldemort. Seperti yang kita ketahui, Lord Voldemort ni merupakan watak jahat yang telah memisahkan nyawa beliau kepada beberapa bahagian dan menyimpan bahagian2 nyawa tersebut di dalam objek2 tertentu yang dinamakan Horcruxes. Kalau nak bunuh Lord Voldemort, kene musnahkan dulu Hocrux2 tersebut.

Sebenarnya, Harry Potter sendiri adalah salah satu daripada Horcruxes tersebut. Mase Lord Voldemort nak bunuh parents Harry Potter, beliau secara ooppss tak sengaja telah menjadikan Harry Potter horcrux. Bile Harry Potter dapat tahu pasal perkara tersebut, dia tahu dia terpaksa mati demi memusnahkan Lord Voldemort..Sob2. (kesian tgk Emma Watson menangis..Dah le comel.. Hueheh) Ohh Emma Watson~~ <3

Nak dipendekkan cite, Harry Potter memang mati kejap, tapi dapat dihidupkan semula dengan adenye bantuan roh mak Harry Potter, Lily kot.. Dumbledore cakap, jasad Harry menyebabkan Lily punye pengorbanan "hidup".. Tu die cakap la..Bukan aku..

Setelah Harry hidup semula dan semua Horcrux telah dimusnahkan, perlawanan terakhir hanyalah diantara Harry Potter ngan Lord Voldemort sendiri. Sape menang?
Name cite pon Harry Potter, tentulah Harry Potter yang menang..mane bole hero kalah.. Sebenarnya plot cite ni lagi panjang dan aku cume summarize point2 penting jek. Tapi papehal pon, cite tu memang terbaik dan aku sarankan kepada sume untuk tengok kat wayang =)

*syg Emma Watson~ <3

25 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

sayanggg harry potter <3

faLiaa said...

sayang Albus Severus Potter, comel n ensem..haha ^^

Umedia Network said...

Wooo. Emma Watson cantik woo. Suka Emma Watson.

HAZWANmohd said...

perhhh. best gilos dpt tgok 3d midnite!
haha..
tp mase tu penat gile sampai telelap awal2 cite.. pastu sedar balik tahan mate! haha. semat la cite ni!

!Fatin Fadhillah... said...

baru tengok tadi...! bagi 7 bintang out of 5!! hehehe. best gilerrr...! sape2 x tgok lagi gi lah tgok cepat2! :)

ishiko said...

yes!!!! suda tengok, 3D sgt best^^

ghab van hal said...

siyes menarik citer ini...

kusyi said...

alamak~ da tengok ke? kusyi belom tngok lagi!!! wawawawa.... jeles neyh!! sayang harry potter jugeeee~~ <3 <3

.:AiN iKeUchi:. said...

tunggu download jer la baru tengok..hehe

g pun suka harry potter time kecik jer sebab rasa daniel radcliffe comel sgt time tu..ngahaha~

cira nd said...

waaa best nye da tengok...
nak ytengok gak... tp xde kesempatan...huuuu... wuuu sob sob...

Ashraf Jalil said...

sayang Emma Watson~~ <3

beLLa said...

citer ni mmg bestla! part snape pon best gak. terharu woo ;p

Nana said...

best kan kan kan? Albus Severus Potter lagi handsome! suka dia. baru tengok semalam, 3D punya. terjumpa Farid Kamil sekali. hee.

http://purplewhitestripes.blogspot.com/2011/07/meeting-farid-kamil.html

y u y u Z u l a i k h a said...

sayang rupert grint~ <3

Ashraf Jalil said...

bella; sedih tol cite pasal snape tu...

Nana: hehe.. anak Harry Potter..tapi Hermoine gak paling best =P hahah

yuyu: Harry Potter bukan sepatutnye lagi disayangi ke..haha

::SimpleGirlOfMe:: said...

mcm syiokkk je..huhu..nnt nk pi terjah..huhu

Ashraf Jalil said...

tgk..jgn x tgk..hehe :D

schakeyra said...

tatau naper ternangis part cegu2 bergabung nak lindungi hogwart..

yang bestnya, hero sebenar, neville longbottom tula, sebab dye yg bunuh hocrux terakhir~

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

wajib tgk ni... tp bkn kat panggung la.. huhu

maszull said...

harry porter best...:)

cahaya inspirasi said...

OH HARRY YG CUTE..HEHEHE
OH EMMA YG COMEL...:)
masih lum berkesempatan utk tgok citer ni...serius jeles dgn sapa2 yg dah tgok:P

missayu said...

susah nak terima hakikat HP dah the end...membesar dengan filem2 HP..

Ashraf Jalil said...

neville smart! haha

tgk la cite ni..best woo..:D

The Towel Ninja said...

i am about to watch it, this coming wednesday dekat GSC Maxxx!
sumpah nk bawa tisu nnt.bwhahahaha.
11years .lama tuhhhh..

Ashraf Jalil said...

bawak towel tross..haha!

Please take your time for this =)