Followers

Thursday, July 14, 2011

Single Vs Couple | Debate masih diteruskan

Isu couple/single ni sememangnya hangat untuk dibawak bincang... Terutamanya bagi mereka-mereka yang umo ala2 14-20+ tahun.

Okay..Korang tak rase pelik ke nape time kecik2 takde rase nak kapel? Pada aku la, mase kite kecik2 kite ade mak bapak untuk bermanje-manje. Tapi bile dah besar, tanggungjawab kite lak sebagai anak untuk jage parents dan bersifat lebih dewasa/matang/sophisticated bagai.. Tapi hati kite sebenarnye masih lagi ade sifat "keanak-anakan" atau "nak bermanje"..

Muke legend macam mane pon, hati mmg tetap kiut punye.. Aku rase setiap orang ade perasaan or at least sedikit perasaan "nak jadik budak kecik semule".. Sebab tu la bile ade pasangan ni, org tend to nak manje2 ngan pasangan die dan berperwatakan seperti budak kecik ngan pasangan die. Itu la punca datangnye ayat2 gedik seperti " awk nak pegy maneww~, aq cinta kamoo~ u nak manjew2 ngan ai letteww~~ i cayunk2 sama kamoo~ u mucuk2 tapeww i shayank u shoo muchh".

AKu rase evolusi bahasa zaman skang ni agak ganazz dan mampu menyebabkan kanser lidah sebab susah sangat nak sebut.. Mau terbelit lidah 8 putaran skala langit ke-7.

Dan sekarang kite lihat pula apa pandangan mereka tentang best/xbest pasal kapel/single nih..:





Nak join bagi pendapat? SIle tahan nafas 10 minit sambil click SINI

15 comments:

Abg Yen said...

salam ash...

am no 8 tq3x

Ashraf Jalil said...

salam..no prob.. heheh :D

teha said...

kalau kecik2 dah ada rs nak kapel camne tu? pelik x?hahaha..

NasZ said...

macam best je..hehe..

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

Shaherah said...

hahaha.. single pringles ea.. >.<"

Siti Safiyyah said...

sape kata budak2 kecik takde rasa nak berkapel?? haha. sepupu aku yg umo 5thn tu pon dah pandai balik umah pi cakap kat aku yg dia ada boyfriend.. heh entah dia paham ke tak maksud boyfriend tu.. huhu. pengaruh dgn kakak2 la ni..

Misz Ayu said...

normal la kot suma tu..

IDA said...

couple = memeningkn

[sutera kasih] said...

bdk tadika pun dh pandai kapel tau haha

[sutera kasih] said...

btw, link no 9 dan 10 tu sama la ashraf..nnti tukar ekk hehe

PeRmAtA bIrU said...

hahhaha... thanks... setuju.. kadang2 tengok2 budak2 memang nak sangt jadi balik macam diorg x der feeling2 nih... huhu.. men lasak2 sekali.. muka comot ya rabbi.. aiman x kesah..hahaha..

Ashraf Jalil said...

thanks SK =) da fix dah

starzieti said...

no komen. heee ~

Misz Ayu said...

geli ok bygkn ash gedik2 guna ayat ittewwww arghhh ~muntah

Ashraf Jalil said...

takmo lew geli2 titew cam tue ayuuu~

HAHAH!

Please take your time for this =)