Followers

Sunday, August 7, 2011

Saya Mohon Maaf Kepada Kawan-kawan Facebook

Sejak dua menjak ni, FB banyak sangat update version.. Dan aku dapat tau yang segala entry yang aku ping kat page-page blogger telah dimasukkan ke dalam notification list rakan-rakan facebook walaupun diorang tak join page-page tersebut.

Ini telah menyebabkan facebook mereka sesak dengan notification yang maha banyak oomakaii. Almaklumlah, sehari aku boleh ping sampai 5 kali kat 20 group page yang berbeza. Kalau setahun aku buat camtu, tak sejuta jadiknye?

Disini, aku ingin mintak maap le jikalau notification tersebut telah menyebabkan korang pening kepala sampai kene makan 2 bijik panadol sehari. Kalau nak hide post from Ashraf Jalil pun aku xkesah.. Saye redha.. (sayu le pulok)

Saye akhiri entri dengan serangkap pantun:

Pergi ke kedai membeli kipas,
Kicap cap kipas rasanye mantopp,
Serabut semak-samun boleh ditebas,
Serabut notification takkan nak tebas laptop?

Tah pehape pantun aku.

21 comments:

Dr. Amirah said...

pon boleh pantun AJ :)

AJ jom komen sini

http://klinikhatidrmira.blogspot.com/2011/08/beli-berita-harian-dan-utusan-esok.html

Mohd Khairi Khadzir said...

AHAHA pantun sentap ! hahha .. btol la, saya pun rasa cm tu jgk sbnrnyr..kesian kt home diorg pnuh ngan link entri yg aku ping kt smua group..hehehe

suaraheaRty said...

sejak join dunia blog , jadi fb fren ngan blogger yang aktif mcm encik Ben , cik Namee , Cik MTT , cik alya dan yang lain2 nya, notification fb mmg always berbelas - belas setiap kali on9 , semua pasal dorang ping entry , but oke je, x jd hal pun. . . .rasanya ur fb fren pun fikir mcm tu kot :)

Ashraf Jalil said...

Dr Amirah: boleh la suam2 kuku..hahah..orait..terjah jap..

Khairi: tu le, kene yg fren ramai blogger yg kuat ping.. lg byk notification..hahah

Alya Esprézzo said...

hahhahaha..tau tapeeeeeeeeee, patot laa kwn2 komplen ckp kat wall kate semak..alya tny semak nape? dia kata abis home dia penuh ngn ping2 entri kita..

maybe kite as blogger dah biasa kot kalau nmpk blogger lain ping2 entri..tp mereka yg bukan blogger tak tahan... :(

Ashraf Jalil said...

hearty: haha.. saye dah biase.. yg kawan2 bukan blogger xbiase.. :D

Alya: a ah kann... tau xpe..hahaha!serba salah dah nih

Sasa Samsudin said...

owh..ptt la sasa pelik nape tbe2 sek naik entry yg drg pink kat link fb yg laen2..rpnye updated version ae..kdg2 kalau bnyk sangat sasa hide je..x pun buat bodoh je.;)

jgn wisau ..semua org paham kot..kalau yg x pahm tuh nak buat macam mne..kita tak bolh nak buat semua org puas hati kan??

atien said...

macam mana la rupa kalau laptop ditebas..hahahahaha...

Ashraf Jalil said...

Sasa: hehe.. xpela.. xkesah pun kalau org nak hide kite..

atien: serupe lalang ditebas kot..haha

Wahida said...

Aku pun alami benda ni jugak, siap kena sound bagai, and last-last, aku buat acc. FB baru just untuk ping blog entries kat group bloggers. Kehkeh. The best solution ever! :D

NeNeK sAyHa said...

hahahahahaahahahahahahahaha :D
terbaek lah pantun cucu :D

Ashraf Jalil said...

wahida: brilliant tuh..tak terpk lak.. haha!

Nenek: mekaseh nenekk..:D

Fina Fento said...

tu sebab dah tak ping blog kat mana - mana page atau group lagi dah :(

sian kawan - kawan bukan blogger..

sedih

TeAqArH said...

nasib baek fbku tak terlibat.hahaha....
selamat hari raya(eh,dah raye ke??)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

fb akak lg teruk asyik error je mcm haram j betul, tp sbr2..puasakan..pantun ashraf lawak ar huhu

ir yien 9897 said...

wah pandai berpantun, mcm nak copy letak kat fb jerk pantun nie..

huhhu..yien pun dah banyak dengar pasal kawan2 fb complain dengn notification dia bnyk..
hmm...tak dapek den nk nolong..hehehe

Lieyda said...

tu la,knapa ye fb mcm da bangang sikit. adoi la

Marya Hana said...

spm bm dapat berape..? :p

dylla abas said...

ala..rasanya ok je kot.at least bila kwn2 on9 FB ada notification.semangat sket kan? kan? kan? huhu :p

p/s : best gak pantun lawak tu.nnt kt entri lain buat la pantun lg (",)

Ashraf Jalil said...

Fina: jgn la sedih..haha

Teaqah: selamat memandu.. *random

Kak Fareha: error? fuhh..xpenah kene lg cmtuh.. nk bli x pantun tu? hahah

iryien: amek la..hahaha

Lieyda: sebab Zuckerberg ade masalah besar dlm hidup kot.. hahah

Hana: BM dapat Z..keh2

dylia: haha.. semangat memule, lpas bukak notification tros rase down..

BeloG MTT said...

"Asal aku online jer naik penuh entri entri yang kau ping dekat group2 blogger kau join,sakit kepala aku nak tengok.."

MTT jawab : Hide la semua menatang tuh..

"Satu kerja pulak aku nak kena hide hide kan.."

MTT : Deleted jer haku dari friendlist ko.. Hikhik :D

Gila kejam kankankan..Habes tu nak buat macam mana lagi kan? =..="

Please take your time for this =)