Followers

Monday, August 29, 2011

Kerjaya Aku Sewaktu Ketika Dahulu

Aku dengan Caesar mane lagi macho?

1. Bibik sepenuh masa

Waktu ini adik-adik masih kecill..Mak dan ayah pula busy kerja.. Bibik yang lama udah dihantar balik ke Indon. Jadik gue yg harus jadi bibiknyaaa..Ngerti nggak? Tiap hari gue harus ngemasin rumah kayak(seperti) tukang sapu di kantor-kantor besar gitu.. Mujur gue dibayar beberapa ringgit sehari (duit poket) walaupun gaji gue gak sebesar kalo gue jadi supir (driver).. Jadi hati gue terus jadi tenanggg gituu liat duit masuk.. Makannya, kalian kerjanya harus ikhlas jangan jadi seperti gue..

2. Arms dealer (dengan bahasa cutenye, agen jual mercun..)

Ini Form 1 punye cerita. Memang time ni aku rasa seperti seorang penjenayah pun ade jugak. Aku selalu pergi kat satu kedai ni,.. Kedai tersebut yg supply mercun-mercun ni pada aku dan aku yang tolong jual. Pastu end of the day, aku dapat komisyen sikit. Macam-macam jenis mercun aku jual termasuklah mercun bola, mercun botol, mercun padi, mercun mancis, meriam dan juga mercu tanda Malaysia. Skang dah serik dah sebab tengok banyak berita pasal orang putus jari la, putus telinge la, mahupun putus hidung sebab main mercun..Kes org putus haid sebab main mercun je aku tak pernah dengar lagi setakat ni.


3. Technician computer


Lepas aku habis PMR, aku dipaksa kerja tanpa gaji..Semua ni adalah idea bapak aku. Die ckp daripada aku dok lepak kat umah tgk TV baring sambil makan cm ular sawa, lebih baik aku gi carik pengalaman. Aku, sebagai anak yg taat menurut perintah je la.. Aku pernah bekerja sebagai technician kat sebuah pusat repair computer bername ICT Intelux. Macam-macam aku blaja kat situ tapi skang satu HABUK pon aku tak ingat ape yg aku belajar kat situ. Dah bertahun aku tinggalkan tempat tu..memang le lupe. Kalau ade ubat untuk kembalikan memori aku dah makan dah..


4. Team leader drink shop


Korang mesti pernah gi foodcourt kat shopping complex kan? Aku keje kat tempat-tempat camtu la. Spesifik: kat kedai air atau name glemernye, Island. Name tu diberi sebab kedai ni terletak ditengah-tengah foodcourt kat Giant tmpt aku keje tu. Aku keje kat sini selame 4 bulan dan aku hampir dinaikkan pangkat menjadi supervisor oleh manager aku tetapi MALANGNYE die tarik balik decision pleh kerana aku nak sambung study dan tak kerja permanent kat situ. Keje kat situ mmg mencabar gile lagi-lagi time weekend. ORANG RAMAI GILE NAK MATI!! (maksud aku ramai orang yg datang nak minum, bukan ramai orang gile yang nak mamp).
Kadang-kadang aku 4-5 jam wat air nonstop..pastu handle bahagian cashier. Bukan takat tu je! Aku kene gi tukar 10 tong gas setinggi dada aku yg terletak jauh nun belakang shopping complex! Aku kene angkat tong-tong air tetiap hari! Aku kene angkat ais berguni-guni! Disebabkan aku pekerja yg pantas (ceewahh), aku dilantik menjadi team leader (Manager rase bersalah sebab tak jadikan aku supervisor letteww~).

Tapi antara mende suwey yg berlaku kat situ ialah, ade seorang mamat gay bekerja sekali kat situ. Die dah le pemalas, gay lak tuh. Membe aku dah banyak kali jadik mangsa rabaan die. Aku juge tak terkecuali.. Gampang punye gaytard. Nasib baik aku bukan taste die..Eughh..Muntah gak aku atas laptop ni. Membe aku berenti keje sebab mamat gay tuh. Btw, mamat tu umo 30+ n die pernah nak ngorat Syafiq a.k.a AX . Time tu Syafiq tak tahu yang die sedang dingorat coz ingatkan mamat tu straight. Sedapp je diorg chatting-chatting mesra. Aku dah gelak guling-guling kat belakang dah time tu..melihat telatah abang gaytard yang sedang cuba untuk mengorat Ax. Sweet je aku tengok diorang.. Kah3!

17 comments:

.:AiN iKeUchi:. said...

terbaik punya kerja semuanya..ada macam2 level..aper2 pun semua kerja tu pengalaman yg best kan..hehe
xder semua tu x der ar pengalaman..yer dok..

Cik Eka said...

hahaha...gau tu raba awak ke ashraf????


kalau ingat dulu2 best kan.....
jadi bibik tu dah biasa dah..hehehe

Wanie Asri said...

wanie pernah dan masih jadi bibik !!
=)
bab gay tuh tak boleh blahhh,,,hahaha..=)

cik siti said...

caesar lagi hensem! wakakaka

Zulaykha Atyra said...

haha,,alamak,,same comel lha dengan caesar tue!

Ray ban Malaysia said...

Hahahah Sama comel sahaja..lol

ierasha92 said...

hahahhaaaa...trse cm caesar 2 lg macho ar.... ngeee~~

Nur Intan Syafinaz said...

Bibik sepenuh masa tu kerja tetap saya..hahahaha

Marya Hana said...

pernah tengok iklan astro super pack..?

muke dia macam u. RASANYA.
huhu.

selamat hari raya.

TeAqArH said...

wau..semalam masa raye2 kt umah kawam pun de cite pasal gay...muahahaha..lucu la kaum gay n lessie ni..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haih! tua2 pun ada gak gay..seram mak nak!

Gimi said...

sian si ax..bakpe la x gtau dy? kang jadi mangsa cabul lak

maszull said...

salam...itu semua mengajar kita menjadi dewasa....belajar dr pengalaman yg lalu....:)

Heidi Shafiq said...

mau jadi tukang kebun rumah aku?

sYafIk-wAy said...

gampang punye gay . haha

Suraya Faizal said...

same lak gaya...baju pun ade iras2..hihik..anyway, thnks 4 visit me :)

AYIE said...

wah! sama lah!

Please take your time for this =)