Followers

Friday, August 5, 2011

Dugaan Aku Di Bulan Ramadhan | Disambar Petir

Semalam merupakan hari tragedi buat aku. Tapi aku redha dengan ketentuan Illahi. Mungkin musibah yang menimpa mengandungi 1001 hikmah agar aku terus bersyukur atas setiap nikmat yang dikurniakan kelak.

Tanggal 4 Ogos 2011, hujan turun dengan lebat... Bak kata omputeh, raining cats and dogs..Bak kata orang melayu pula, hujan kucing dan anjing. Petir sambar-menyambar di langit kelabu. Guruh berdentum laksana gong gergasi dipalu.

Sedang aku asyik bermain facebook, tiba-tiba mataku ditusuk dengan satu cahaya yang amat terang dan menyilaukan dari halaman rumah. Pada waktu yang sama, jantungku hampir gugur berikutan dentuman guruh yang begitu keras dan kuat.


Tatkala jantung masih berdegup kencang..

Aku mengucap panjang...

Nafas menjadi semakin tenang..

Kemudian...

Aku...

Sepi...


-----------------------------------------------------------------------

Susah le nak jadik orang sastera nih.. Cam fail je penulisan aku. Sebenarnya yang disambar petir tu adalah tiang eletrik depan rumah. Tak pepasal, internet terus tak boleh nak detect. So, tadi aku terpaksa pergi ke maxis centre untuk beli broadband. Burn rm100.. Dah sehari aku hidup tanpa internet. Mane boleh tahan woo.. Minggu depan kene call TMnet untuk fix ape yang patut.

Sekian...

26 comments:

Syazwan Che Deraman said...

dah sastera bro..
kau bikin suspen je.
hahaha..

selamat berbuka.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

la..suspen ja..tiang letrik rupanya..

not bad la. dh cukup sastera tu..hehe..

~ pEJuAnG CiNtA ~ said...

wah2 ade bakat tu nk jadi novelis . hahaha

Najlaa 'Aqilah said...

cet. tertipu -____-"

W a n a Eiskay said...

Aigoo. Bikin saspen saja. Hee :D

maszull said...

slm..suspen je ingatkn apa tadi...semoga kejadian tu mengingatkn kita pada pencipta alam semesta n dijauhkan dari semua angkara...:)

Ashraf Jalil said...

saspen ker? hueheh

Teratak Chipmunk said...

ta pe...klu ade broadband ok jugak..bole guna utk berblogging dlm perjlanan bila jln jao..ngeh3...

Saleem Wahab said...

hujan kucing dan anjing..haha

ghab van hal said...

kalau kena petir tuh, boleh jadi the flash nie...

Atika Farha ;D said...

hi.
macam kenal, (sounds cliche gila kan?)
but it's true :)

Ashraf Jalil said...

hoho..kenal ktne ? :D

Miss Kira said...

perghhh..melayang duit..cpt2 kol tm ya..

Ashraf Jalil said...

terpakse kol hari isnin -_-

fae jamal said...

saspen jer..nasib baik tiang elektrik yg kena..hehehe

TeAqArH said...

ciittt...tertipu den...upenye tiang letrik...tp mmg gerun tiap kali tgk kilat tp kilat tu chantek sgt

EwaFiwa said...

hello , im your new follower ! ;)

Ashraf Jalil said...

Fae: nseb baik.. fuhh..haha

Teaqah: nak tangkap pic kilat skali la..

Ewa: mekasehhh..=D

lavenderlover said...

nasib bek tiang yg kena..suspen2..

.:AiN iKeUchi:. said...

kena kol cept.suh dorang fix..pernah gak kena thun lepas...tiang talipon terbako..mmg tensen x do tenet..haha..kol beribu2 kali..smpai orng tmnet tu tensen..agagag~

BeloG MTT said...

Cisssssssssssssssssssss ! Suspenderr jer ! =..="

Ashraf Jalil said...

lavender: kalo kene kpale..fuhh..

Ain: lambat kann diorg sampai?

MTT: entry spender xpenah wat lg..

.:AiN iKeUchi:. said...

ashraf: memang lambat..kena kol banyak kali baru diorang ni datang..kalo x..bye2 ler..sok lusa ler bru dtg..huhu..

Farahin Ahmad said...

ceh!ingatkan pbnde..

Terbang Bersamaku said...

huu..ingatkn betul2 kne sambar petir tadi...
~moral:-hujan2 lebat ade gurh2 tak leh on9 lah..

[sutera kasih] said...

saspennya..ingtk awk yg kena huhu
uikss beli berukben trus>hhe

Please take your time for this =)