Followers

Friday, August 26, 2011

Ciri-ciri Suami Yang Sweet Dan Romantik

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Hug atau peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-
santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.


12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi
kata-kata semangat.


13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri
lebih dekat dengan Allah.


14. Buat candle light dinner secara mengejut. <--idea Cik Teaqah

31 comments:

Nur Intan Syafinaz said...

Memang sweet giler!!wahahaha..siapa dapat suami yg macam ni..untunglaaa~~

y u y u Z u l a i k h a said...

T_T nak suami cam ni laaaaa! tolong cari!

TeAqArH said...

like infinity kali utk no13....seronok la lau dpt laki mcm ni...ringan beban isteri....hati pun tenang je.....tambah lg 1..time is3 tdo..wat brekfest tu an..bawak la naek atas..bekfest dlm bilik tdor2..
sekali skala ajak candle light diner scare mengejut...adoyai..pingsaaaan lau dpt laki romantik ni...suke3

little ain said...

doakanlah kite semua dapat yang soleh dan solehah sume Ameen :)

kyOkoHayaShi! said...

asal sweet sgt neh :')

hira said...

sweet sangat! :D

lisa min said...

semoga dapat suami yang macam ciri yang disenaraikan. tapi sebelum tu kena baiki diri dulu jugak. =)

dylla abas said...

alhamdulillah sgt kalau dpt jumpa lelaki mcm ni :)

perawan pelangi said...

comelnye :)
bestnye klu dpt laki yg ade ciri2 mcm nie.. :)

hanani fiee said...

waooo ! romnticnya ! :D

Syazwan Che Deraman said...

tak sabar plak aku nak kahwin.heheh

Miszyuyu said...

sweetnyer!alahaiii! hahahha

ayuna ayuni.. said...

sweet mmg la sweet...tp kdg2 serabot pon ade kot... hihi...

mungkin kalau kdg2 ok, bukan selalu.
lagipon lau aku dpt yg sweet cm ni, aku akan sorok ke'sweet'tan nya itu, takot org kebas..!!
ngehhhh3

Ashraf Jalil said...

Intan: semanis kurma gituuu..heheh

Yuyu: xleh dah..dlm dunia ni tinggal saya je yg sweet cmtu.. GAHAHAHA!!

Teaqah: Nice 1..Edit skettt..heheh

Ain: Aminn..:D

Hayashi: tu la.. bole kene kencing manis..heheh

Hira: =D

Lisa: lelaki baik utk perempuan baik n vice versa =)

Dylla: mesti bahagia ^^

PP: cm hidup terbang di awang-awangan je kalo cmtu..heheh

Hanani: kann? heheh

Syazwan: aku nak start kumpul duit lah..at least 30k zaman skg nih.. hampeh tol..

Yuyu: cairrr.heheh

Ayuni: tu la.. kalo sampai umur 60 tahun bole sweet cmtu mmg respek r..

blog_cantik.sihat. said...

hrap dapat suami mcm nie

EsPiRaNzA said...

masih adakah lelaki sebegini?*wondering*..hehehe.. >_<

y u y u Z u l a i k h a said...

hye ash, disebabkan dalam dunia ni awak je yang sweet cam tu, jom kawennnn!! -.-'

Ashraf Jalil said...

blog_cantik: Aminn..

Espiranza: Adeee.. Banyak... nak mencarik je susah. haha

Yuyu: Amboiii.. Fahmi aka lelaki mase depan mane nak letak haaa? hahaha
Besides, i left my heart in San Francisco... <--xde kaitan punye statement

Eena Arrina said...

best sgt kalau dpt suami yg macam tu ..huhu..doakan eena dpt yg mcm tu okeh? :P

yunZ said...

mampu berangan je skang

bella lim said...

SUMPAH NAK SUAMI MACAM NI. :DDD

TeAqArH said...

ptot la ade trafic source dr sini..adoyai...btw thnx...pendapat je tu...tp romantik ni an subjektif..tp lau laki naek kaki tgn kat badan is3..tu mnx kaki la ngan tqah..hahaha

TeAqArH said...

baru2 ni de nmpk kejadian romantik dpn mata....my kazen ngn fiance dya...otw balik dr kl-jerantut..tibe2 lpas je tol karak...si fiance kazen stop kete..terkejut..igtkn nk tukar driver ke hape ke..rupe2nye dia g amek bantal kat bonet(baru beli kt sogo) n bg kat my kazen(fiance die la) sbb kazen tqah tdor..hangin je kteorg tgk...tp mmg sweet sgt...^_^

ღ αεn ツ said...

Serious seronok kalau suami yang bangun awal buatkan breakfast. Sbb memang pemalas sikit nak bangun pagi kalau weekends. HAHA

Sunshine said...

bahagia lahai kalau Allah tetapkan suami understanding mcm ni...*melts

nik nurhidayah said...

sweetttttttttttttttt sgt..

Juz A Bluelygirlz.... said...

nanak jugak sweet sngt2...mnx dpt yg trbaek yg ssuai ngn dri la..tp..nanak study dulu kahwin blkang kre heee~~

hana said...

romantik betol ni...
like..
=D

bungalily♥ said...

salam..hi..saya follower ke 1999! hehee..nak share ni dengan husband.. tenkiu bro!

Ashraf Jalil said...

thanks =)

aceem has said...

brcinta lepas kawen lbih romntik....

Please take your time for this =)