Followers

Monday, December 14, 2009

Insiden2 menarik@pelik+tapi benar di Sabah/Brunei/Sarawak...












1.Aku tdo kat katil double-decker tingkat atas, pastu ade budak kat bawah lepaskan gas beracun kuar
dr badan, aku terperangkap dalam gas tersebut. Terganggu gle nak tdo.

2.Sid sangkekan b*bi adelah haiwan yang mempunyai populasi tertinggi di sabah , tetapi sangkaan
beliau salah. Anjing la haiwan paling banyak kat sabah. di mane mane saje ade je anjing berkeliaran.

3. Ade sekor ayam kat depan umah Ben mati kene makan ngan anak anjing serta ibu anjing.

4. Ktorang sesat dalam perjalanan ke Brunei sampai masuk ke kawasan perkuburan.

5.Time tgh lepak2 kat umah Ben, Sid amek concentrate ribena n terminum sampai setengah cawan
kerane beliau xtau bahawa bahan tersebut perlu dibancuh ngan air dulu seblom minum. Walaupon
rase pelik , beliau tetap teruskan minum kerana menyangka air tu mmg rasenye camtu. Setelah menyoal
Ben dan menyuruh aku rase air tersebut mengapa rasenye pelik sebegitu, maka sedarlah Sid yg beliau mmg agak tidak arif tentang ribena yg perlu dibancuh. Xpepasal kene kencing manis.

6. Ramai sumandak2 yg cun melecun kat sabah.

7.Han tertinggal pasport kat Laban Rata atas gunung lpas ktorang turun gunung. Beliau mmg legend
kerane mampu berbuat sedemikian. Last2 kene call pihak hotel kat atas gunung tu and bawak turun
pasport die. P/S: han menghentakkan kpale di atas sofa umah Ben akibat ke-clumsy-an beliau.

8. Kat restoran seafood,budak2 ni order air jus buah-buahan gelas gergasi(make sense). Tetapi dgn
legend-nye, aku order teh-o-ais gelas gergasi(mane la aku xtau mende ni jarang org wat).

9.Ktorang terlepas satu stesen imigresen dalam perjalanan pergi balik dr brunei limpas Sabah Sarawak.

10. Parents Ben blanje breakfast yg cm dinner,Kakak sdare Faris blanje makan seafood manakala pakcik Sid invite makan lunch kat umah die ( chicken wing panggang+ tomyam ..fuhh..terliur bile igt balik).

11. Tiub mulut snorkeling aku kene curik n kene bayar denda rm30..hampeh.

12. Syikin nampak ktorang kat entrance gunung Kinabalu dr dalam van tetapi malu utk menegur ktorang.
Ktorang xnampak die. kalo nampak mesti da tegur..Kan3?

13. Mandi hot spring kat Poring best2..Pastu mandi swimming pool n main gelongsor swimming pool(tmpt
budak2) ngan bebudak kecik n makcik2 yg merupakan mak2 diorang.

14. Ktorang gi Sepilok dr Ranau semate mate nk tgk org utan . dah 4 jam dlm kete n bile sampai je tmpt
tu dah tutup. So ktorang balik la ke ranau semule slame 4 jam. BAZIR 8 JAM dlm kete cmtu je.. Hampeh.

15. Sid ade crush ngan sorang sumandak kedai cd..heheee~~ syg, niat nak jumpe wat kali terakhir x
kesampaian.

16. Ketiak Sid digigit serangga, dan kaki beliau digigit binatang laut. Sid memaklumkan bahawa
itu ialah b#bi laut

17. COMPAQ?? (*ape tuh)

18.Pojie mendekati area maknyah sbb nak amek gambar. Maknyah2 tu lari sbb igt pojie ni seorang
penyiasat.(mane xnye., pojie bawak camera nikon besar gedabak die kat dada).

19. Sdare sid comel2 blake lg2 yg umo 5 tahun tuh.. comel banget. Aku dan Sell bercadang nak datang
lg umah sdare sid tu 10 tahun lg. *heheheeee~~

20.Org paling happy skali bile dgr org len offer makanan ialah: Milan. Aku offer nasik paprik daging time
sume tgh nk tdo, die leh bgon dgn pantas n tros menerkam ke arah nasik tersebut. Tahniah milan.

21. Time fly ke sabah, faris letak lighter die dlm beg aku coz tkot kene tahan. Hampeh tol. Nseb baik xde.
pape.

*pape yg lupe nk letak kat note ni nti aku letak.



2 comments:

aLam maya said...

terlalu best sampai aku x tau nak cakap apa. AKU SUKEE!!

Ashraf said...

aku sukee gakk!! hak hak hak!

Please take your time for this =)