Followers

Friday, February 19, 2010

My 1st ever HDR photo..

Arini tetibe Acap Dota sebut pasal pic HDR.. Aku xtau la pulak menatang ape tu tp aku pernah nampak pic yg jenis cmtu..N aku sgt berminat nak wat pic yg jenis cmtu sndiri.. Dengan perasaan ingin tahu yg membuak-buak, aku pon usha2 la kat youtube cara nak wat pic yg cmtu.. Dr kol 2am smpi 6am.. Dan ini la hasilnye..Masih belum sempurna coz aku juz gune basic cara edit die jek..Hopefully dpt tau lg byk n dpt edit secara lebih pro..:


4 comments:

sarah.azman said...

HDR tu ape? Xde beza pape pn.. Nampak same je..

ishida said...

lawa weyh.
congrates!

Ashraf said...

thanks shida.. HDR tu high dynamic range dimane kte gune konsep merge 3 pic yg berlainan exposure etc n gune setiap ciri yg kite nak dlm 3 pic tu utk create satu pic yg xoleh edit biase2..utk pic ni bru 1st try n still xbyk beza. juz gune konsep hdr tu jek n byk lg yg nak kene tau nk bg pic jd gempak

dilly-dally said...

wow..cantek

Please take your time for this =)