Followers

Sunday, July 4, 2010

Xsuke aku kalo blog aku ni dah jadik cm diary cm kat bawah nih

Cuti seminggu lepas tamatnye CCDP 2100 mmg agak best..
Ditambah pulak dengan aktiviti marathon tgk wayang yg sememangnye menjadi feveret aku sejak zaman tok kadok lagi dimana aku hanya mampu menonton wayang kulit jek..

Next slase marathon lagi dgn cite Eclipse dan Last Airbender (cite ni mmg paling aku xsabar nk tgk utk tahun ni).. Padahal kelas dah start kot slase depan..Spoil mood tol la.. Xpe2 aku akan cube memberi perhatian lebih kpd Prof Collins Ayoo (Bukan Collins, ayoo~ xtau~~ , apa kau dah buat paadaku~) dengan slide2 econs beliau yg stakat ni pada aku bosan tahap unta..dah la 3 jam punye kelas.. Kan best kalo dlm hall tu bole tgk movie ke cite doraemon ke..

Memetik Strwaberry juge adelah sesuatu mende baru yg sgt pinky dan menarik bg aku.. Actually niat asal aku nk petik strawberry ialah sbb.. (ok cite tergantung, next!)

Minggu ni jugak dimeriahkan lagi dengan sambutan Canada Day iaitu cm hari kemerdekaan Canada kalo xsilap aku..Khabar tentang kedatangan Queen Elizabeth dan Stephen Harper seminggu seblom tu membuatkan aku set dlm kpale otak yg 1st prioroty aku ialah nk tembak dioarg. AKu berjaya menembak diorg tanpa diorang mati dan tanpa bodyguard2 mereka menembak aku mati ngan pistol btol. Hasil tembakan2 telah aku masukkan dlm flickr. 2nd, fireworks..

Canada Day adelah sangat memenatkan sbb aku kene bgon kol 8pagi dan terpakse berdiri terpacak kat depan parliament seperti ibu ketam mengajar anaknye berjalan lurus slame 5jam semate2 nk dpt snapshot yg best.. Keadaan time Canada day tu xyah ckp la.. ORG RAMAI NAK MAMPUIH NOOO!! aku rase cm cecah ratus2 ribu gak la sbb sepanjang area bandar Ottawa mmg dipenuhi mahluk2 yg kebanyakannye pakai baju merah putih mcm dah xde baju kaler lain nak pakai..Belilah baju di Kamdar..mmg berbaloii~ (sori iklan jap). Kalo ade vacuum gergasi, nak je aku sedut seko2 yg menghalang jalan dan pandangan aku.. (Plug nk cucuk mane? Lubang idung?)

Antara mende yg paling aku xleh lupe ialah smase dlm perjalanan utk session bunga api.. aku naik public bus bersame rakan2 len..dlm bas mmg padat gile tp meriah..aku dah rse cm ade kat dalam movie dah.. Penumpang2 bas punye la happy n sume menyanyi serentak lagu worldcup n lagu Canada, ngan driver2 skali ikot nyanyi..HAHAH.. Ingat ni cite Magic School Bus pe..

Orait cm biase, tetibe dah bosan type..

P/s: aku beli byk gile instant noodle, coklat n junkfood2 bermacam jenis, pstu byk makan eskem.. bole mati cepat kalo tetiap bulan cmnih.. Vaveng!





3 comments:

farah said...

gambar strawberry tu sangat cantik . btw , pernah singgah di flickr kamu . gambarnya sangat sedap mata memandang .

itu bagi saya yang buta pasal fotografi ni :)

Ashraf said...

thanks =)

y u y u Z u l a i k h a said...

nak jugak :(

Please take your time for this =)