Followers

Monday, March 29, 2010

Elemzést

Mereka mempunyai macam2 prob/dugaan/cabaran tersendiri..

Cabaran2 tu mungkin xsusah pd kite tp ssh pada mereka..(mcm Einstein's theory of Relativity) lain org lain perception yg die nampak n lain ape yg die rase..

Cabaran2 ni la yg membawa mereka ke next level dlm hidup. Mungkin dapat justify mende ni dari perubahan2 tertentu pada diri mereka dan ape yg mereka rasekan sendiri in terms of thoughts, feelings n so on..

Kadang nampak mcm sume tu mmg Tuhan telah rancang sbb plot nye sangat kemas..
Sesetengah plot agak kabur tapi membawa kepada ending yg xdijangka..Still plot sgt kemas regardless ending tersebut..
Ade sesetengahnye pule kite mmg dpt jangka ape yg akan berlaku..

Plot kemas yg dimaksudkan ialah fasa yg dihadapi oleh mereka..
Kalo pk2 balik mmg byk phase kt ctu tp generally yg paling obvious adelah:

1.Phase persediaan(biasenye disertai dgn pre-cabaran) sebelum menghadapi cabaran.
2.Phase menghadapi cabaran sebelum perubahan.
3.Phase dimana mereka berubah internally atau dgn kata lain, PERUBAHAN.
4.Phase dimana perkara2 diatas akan berlaku secara cycle such that mereka perlu mengekalkan perubahan baik yg dah dilalui dan berubah kpd yg lebih baik..

Macam loop dlm C++..
Kalo gagal, kene ulang balik phase2 tersebut..

*maybe ade gak certain case dimane program tersebut xleh nak run/crack..mintak dijauhkan. Perlu sentiasa berada dalam proses loop tersebut dan mara.

Pointnye disini, same2lah kite menjayakan diri dlm dalam loop tersebut dan berusaha utk tros maju ke "next level" dlm hidup kite..Secara keseluruhannye, we re on the same boat. Ade time kite akan jatuh. Seperti penulis a bowl of soup yg sedang jatuh skg ni.. Bermula dengan berfikiran optimistic walaupon malas nk bgon rsenye masih ok lg kut. Drpd xpk pape langsung pasal kejatuhan tu.

P/s: Phase apekah yg aku sedang lalui skang ni ek? (?.?)



* pic taken n edited by me

4 comments:

aLam maya said...

wahh, sangat mendalam perkara yg dibincangkan ni. bincang benda ni sambil makan biskut baru best. rofl.

awin said...

ok..i like this!

moga Allah jaga setiap dari kita.

dugaan oh dugaan
ujian oh ujian

Allah yg datangkan ujian dan Allah jugalah yang menghilankan ujian.

ameen
ameen

Ashraf said...

amin..
terpk entry ni dikala xdpt tido..
heheh

dilly-dally said...

nice way of lookin at it..

get up and dust that dirt off ya shoulder..(dengar lagu hip hop yg ntah ape2 tapi bg semangat..:))

Please take your time for this =)